Microsoft заменя традиционните лаптопи със Surface

Цената на супертънките Surface Pro 3 започва от $799
21 май 2014 09:57, Бойчо Попов
20
Microsoft заменя традиционните лаптопи със Surface
източник: Reuters
Американският технологичен концерн Microsoft представи по-голяма версия на своите таблети от серията Surface късно във вторник. Компанията твърди, че по-леките и тънки устройства могат напълно да заместят традиционните лаптопи. 
 
Microsoft представи новите таблети с името Surface Pro 3 на събитие в Ню Йорк. Подобно на предишните модели от поредицата, и това устройство ще се задвижва с чип от Intel.

Новият Surface Pro 3 е с профил от едва 9,1 мм, тежи около 800 грама и въпреки това има голям 12-инчов диагонал на дисплея си и резолюция от 2560х1440 пиксела. Досегашният модел разполагаше с дисплей с диагонал 10,6 инча.

Джаджата, която според Microsoft е заместител на лаптопа, използва четвърто поколение процесори Intel Core i7 с до 8 GB RAM и има достатъчно мощ, за да се използва за работа с тежки програми, като на представянето бе демонстрирана работа със софтуера за обработване на снимки Photoshop. Hidden Field

Новият таблет има и USB 3.0 порт, Bluetooth 4.0, microSD слот, Mini Display порт, Wi-Fi 802.11ac, 5 MP предна камера и още една 5 МР основна камера, говорители, преден и заден микрофон. Според Microsoft батерията е достатъчна за до 9 часа живот при ползване на интернет.

Surface Pro 3 разполага и с нова стойка от задната част на корпуса си, която има възможност за по-голям ъгъл и по-удобна позиция за допълнителни режими на работа, особено подходящи за ползване на стилуса. Самият стилус се продава отделно за 50 долара. Подобрената клавиатура Type Cover, която според концерна е по-удобна за писане в скута, ще струва 130 долара.

Цените на самите таблети започват от 799 долара за модела с Intel Core i3, 4 GB RAM, 64 GB и достигат 1949 долара за модела с Intel Core i7, 8 GB RAM и памет от 512 GB. От сряда моделите са налични за предварително записване в САЩ, като стартът на продажбите е 20-и юни в САЩ и Канада. Към края на август Microsoft планира да продава устройството в 26 страни.

На събитието във вторник главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела и други мениджъри на Microsoft обясниха и защо предишните таблети не са били подходящи за пълноценно заместване на традиционните компютри. Писането на документи и други производствени дейности не можело да се сравняват с четене на цифров документ или сърфиране в интернет, поясни Надела.

„Този таблет може напълно да замести лаптопа“, заяви Панос Панай, който в Microsoft ръководи отдела за Surface.

И тъй като Microsoft продължава да се опитва да продава таблетите Surface като заместител на лаптопите, компанията влезе в конфликт с компании като Dell, които също произвеждат таблети и лаптопи с операционната система Windows. По време на събитието обаче Надела се опита да разсее опасенията, че концернът иска да се конкурира по-силно със своите собствени хардуерни партньори.

Снимки от представянето на джаджата вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 9 години
купи си Dell. Иначе *** неща се продават, защото хората ги купуваш и има пари в тая работа.
16
0
 
0
 
! Отговори
бай Шъ преди 9 години
все още имам първия лап-топ купен през 2002 за 1290Е на десеттата година му изгоря екрана , но закачен за телевизора го ползвам за ДВД или малко видео от ю-туба ... и тези от микрософт се оплетоха още повече , това което искат много потребители е един таблет с 8" екран и не повече от 200Е ....
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От както създадоха Win 7 няма друго,което да не са оакали Майкрософт.Като се започне от скайп, вин.8 Нокиа и всичко до което се докоснат.Прави това ,което можеш най-добре - изглежда им е доста чуждо.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
видео картата каква е?това е основната разлика между двете устройства ако е мощна как се охлажда.
13
0
 
3
 
! Отговори
Сър Фист преди 9 години
да таблета става за сърфиране .по нанадолнище.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Само пълен безобразник и палачор не би изкарал с лаптоп 4-5г. Изключение правят тези с фабрични дефекти, с които още нито една марка не се е справила. Пробвал съм всякакви марки, фабрични проблеми съм имал с Lifebook и MacBook, като и 2та бяха отстранени от гаранцията.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11, много си прав, на тази цена, особено ако добавиш стилуса и клавиатурата, можеш да си купиш доста по-добър като параметри лаптоп, или поне сравним. Още повече този Уиндоус 8 така ме дразни, че... Другото -- Фотошоп на 12" екран, ей сега, нямам търпение!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази цена в $ означава, че в Европа ще се продава за същото число в Евро. И на това трябва да се добави ДДС. Малко скъпичко идва за подмяна на лаптопа.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато тези Майкрософтци изменят нещо става много лошо! Доказан научен факт !
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наводнихте пазара с *** стоки. Достатъчно е да направите един НОРМАЛЕН лаптоп, който не се разваля през 1 месец и който може да издържи поне 5 години. Много се чудя какъв лаптоп да си купя изобщо. Един дол ***! За сметка на това направихте всевъзможни *** продукти, които дори не се и копуват. Аман от маркетингови магарета!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четох, че микрософтци са на загуба 1.3млрд покрай сърфейса.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HiterИмат отделна стойка с клавиатура.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама никога не бих си купил мобилно устройство със софтуер на M$, още повече, ако е направено специално за тях.
4
0
 
9
 
! Отговори
Темерут преди 9 години
Таблет на цена 2000 долара? - Ко? - Не! Като ще се дават толкова пари поне да е за лаптоп, в лаптопите има редица екстри, които липсват в таблета, и освен това традиционно са по-удобни за работа, поради ергономичния си дизайн.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Еми така работи икономиката. Ако никой не купува ще останете без работа.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юруш на таблетитеееее... Айде че не остана...Всеки требе да е в крак с модата и съответно да се сдобие с нов, а стария да изхвърли. Ако не стане бърже, ще измислят приложения, които ще работят само с новите и опалянка
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато свършат на цена $99 може да ми се обадят!