Samsung вкара Android и в принтерите

Компанията иска да заеме по-силна роля в набиращия скорост пазар на Internet of things
5 сеп 2014 10:36, Бойчо Попов
2
Samsung вкара Android и в принтерите
Снимка: Samsung

Едва ли можем да си представим наистина докъде ще стигне флиртът на Samsung с Android. Доскоро повечето анализатори очакваха корейците да се отдалечат от системата на Google.

Сега обаче Samsung вкара Android и в своите принтери. Компанията представи десет нови мултифункционални принтера (MFP) за европейския пазар в рамките на откриващото събитие „Smart MultiXpress” на изложението IFA 2014 в Берлин.

Мултифункционалните устройства са първите принтери от този вид, които се управляват от операционна система Android, и са предназначени да бъдат по-независими и интуитивни.

Новите мултифункционални устройства, базирани на Android, ще разполагат със Samsung Smart UX център, за да работят независимо без компютър, мащабируеми приложения и с лесен за употреба потребителски интерфейс.

Новите серии мултифункционални устройства Samsung Smart MultiXpress разполагат с 10.1-инчов изцяло сензорен панел, който позволява на потребителите да търсят и печатат от уеб браузъри, имейли, карти, изображения и други видове съдържание, без да е необходимо да се свързват към компютър или сървър. Сензорният екран също така предлага възможността да се преглеждат документи, както и да се редактират и допълват.

Новите серии устройства имат Samsung Smart UX център – основана на сензорна и адаптивна технология като на линията смартфони и таблети Samsung Galaxy. Според специалистите тези мултифункционални устройства са първото в индустрията прилагане на сензорна технология, която пресъздава усещането за допир с вибрации за по-осезаемо потребителско изживяване.

Android от своя страна дава на устройствата неограничени възможности за премащабиране на приложенията за печат, както и възможност за свързаност в движение чрез Samsung Cloud Print.

Едва преди няколко дни Samsung Electronics подсили бизнеса си с мобилен софтуер, като придоби канадската компания Printer On, която предоставя интернет базиран софтуер за мобилни устройства, предназначен предимно за бизнес клиенти. Цената на сделката не бе обявена.

Printer On разработва технология, която позволява на потребителите да задават указания за печатане на документи чрез своите смартфони.

Сделката е последната от серия от придобивания от южнокорейците, с които те искат да разширят портфолиото си от мобилен софтуер. При все по-жестоката конкуренция Samsung трябва да предостави на клиентите си повече аргументи в полза на своите смартфони. Мобилният бизнес допринася с около две трети за печалбата на Samsung.

През август Samsung обяви, че купува компанията Smart Things. Старт-ъпът е отличен пример на производител на приложения, които превръщат смартфона в дистанционно управление за всички възможни ежедневни предмети от бита.

По този начин Samsung иска да се позиционира в т. нар. Internet of the Things (Интернет на нещата). Това широко понятие включва почти всеки продукт, който е свързан в мрежата и може да комуникира чрез компютър – от бравите на вратите до противопожарни аларми или охранителни камери.

Четете още новини от "Технологии" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: SamsunggoogleAndroidпринтери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
#1 : глупости

Спонсорирани публикации