Какво да очакваме от голямото събитие на Apple?

Възможно е да представят не само iPhone 6, но и своя умен часовник
Обновена: 9 сеп 2014 09:49 | 9 сеп 2014 09:49, Елена Кирилова
19
Какво да очакваме от голямото събитие на Apple?
Снимка: архив Ройтерс
След месеци очакване събитието на годината в технологичната индустрия е само на ръка разстояние – представянето на новите продукти на Apple.

Технологичният гигант не разкрива почти нищо за това какво предстои, но експертите вече имат няколко идеи за това какво може да видим.

Очаква се днес Apple да покаже очакваните 4,7-инчов и 5,5-инчов iPhone, които ще са значително по-големи от 4-инчовия iPhone 5S, пише CNN. Компанията може да разкрие и своя умен часовник – първата крачка на Apple в сектора на преносимите устройства. Очаква се гигантът да представи и система за мобилни плащания, която да работи с най-новия iPhone.

Всичко това обаче са само спекулации, а Apple ще бъде оценявана не само по концепциите, а и по самото изпълнение на всичките си идеи. Ето някои неща, които според CNN може да видим и които биха направили представянето във вторник успешно:

- iPhone с по-здрав екран. Ако Apple наистина планира да пусне нови смартфони с по-големи екрани, би било добре да ги направи и по-здрави. Въпреки всички невероятни неща, които iPhone може да прави, той все още е твърде податлив на драскотини и пукнатини. Apple може да извърви дълъг път до разрешаването на този проблем, но решението може да е използването на устойчиви на надраскване екрани от сапфир – материал, който покрива сензора за пръстови отпечатъци TouchID на iPhone 5S.

- Водоустойчив панел. Телефонът Galaxy S5 на Samsung е устойчив на прах и може да издържа под вода на дълбочина до 1 метър. Новият iPhone би трябвало да може същото.

- По-добър гейминг на iPhone. Говори се, че новите телефони на Apple ще притежават нови 64-битови процесори. Те могат да подобрят живота на батерията и да направят преживяванията по време на игра по-добри, отколкото по-старите телефони и таблети на компанията.

- Умен часовник, който може да бъде използван и без връзка със смартфон. На пазара вече има голямо разнообразие от умни часовници, но често те са подценявани и не успяват да привлекат вниманието на потребителите. Това е така, защото повечето от тези устройства изискват връзка със смартфон, за да могат да работят. Apple може да промени това, като пусне умен часовник, който може да работи напълно самостоятелно.

- Часовник, който е наистина стилен. В допълнение към ограничената функционалност флагманите на LG и Samsung не изглеждат достатъчно добре. Устройствата са скучни и отчасти приличат на старите часовници Casio с калкулатор.

- Система за мобилни плащания, която действително може да бъде използвана. Подобните системи за смартфони Isis и Googlе Wallet съществуват от няколко години, но не се радват на голяма популярност. Сега Apple има шанса да раздвижи наистина този сектор. Твърди се, че технологичният гигант работи с големите компании за кредитни карти по нова система за плащания чрез iPhone. Apple вече разполага с данните на около 800 млн. кредитни карти, благодарение на акаунтите в App Store. Това означава и наистина голяма клиентска база.

Подобна система за плащания би била особено привлекателна, ако новите iPhone и iWatch се възползват от NFC технологията, която позволява обменянето на информация с платежни терминали, които се намират в непосредствена близост. Ако към това се добави и сигурността на системата за идентификация с пръстови отпечатъци на iPhone, може би търговците и потребителите наистина ще са готови да използват софтуера за плащания.

- Система за плащания, която търговците лесно да приемат. Ключът към успеха на Apple в сферата се крие в това системата за плащания да бъде наистина бърза. Това означава по-евтини и лесни за използвания устройства, така че на собствениците на магазини да е лесно да приемат плащанията от устройствата на Apple на момента.

Всичко това може би е наистина много, но Apple вече е създала високи очаквания.

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: iPhoneappleiPhone 6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз искам да мога да плащам през телфона и да копувам дори ако може да не работя а само да копувам и да гледам реклами ама е малко скапичак наще си купиха нова кола и тя беше по-евтина но е хубав телефона, и може да се играят игри на него по спирките докато чакаш тапите тролеи и новите безжични слушалки на дре са яки вече ги видях един френд си ги зема от илиенци и те са скапички 600 леа ама са много добри
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да изтегля още един кредит за да си го купя. Или мама и тате ще ми го купят щото е много добър и мога да си храня Pou-то и да си го катеря по icloud-а през 4G!!! Много е важно да го имам. Каквото и да предложат - а бе хора това са Епъл! Те сами си говорят, какво да ви обяснявам...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквам нов 10" монитор, 5 инчов 64-битов часовник и 12 инчов таблет, които да успяват да поддържат iOS8. С 33% по-тънки панели от предишните, но за сметка на това работещи 17% по-дълго на батерии и всичко това в много красиви опаковки. Поне два пъти по-бързи от предишните. Очаквам също да са подобрили камерата, за да мога да си правя по-добри нощни селфита. Очаквам да направят някои от предишните си приложения безплатни. Очаквам тоя път да направят 33 милиарда продадени устройства щото са мега!
15
1
 
0
 
! Отговори
Koko преди 9 години
До14Абе за кюфтеа и бира не знам ама простотия на корем даже не е нужно да гледаш презентацията ами прочети малко надолу коментари на хора дето ябълката са я виждали само на витрината
14
1
 
3
 
! Отговори
Тракторист преди 9 години
Адски мого ме вълнува новия модел Айфон. Искам да знам на презентацията дават ли безплатни кюфтета и бира? Някой знае ли?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, какво да очакваме? Нов правоъгълник със заоблени ъгли?
12
0
 
0
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Сега се порових и видях, че и iOS 8 ще пускат!
11
1
 
0
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Определено е да привикване, но аз се дразня на размера на Samsung Galaxy S4, пък какво ли остава за 5.2 инча :) Всеки с предпочитанията си! И в крайна сметка, Айфоните ще изкарват ли нова ОС или ще чакаме още за нея!? Че Седмицата вече взе да ми писва :)
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз така си мислех за по големите телефони, обаче е много по удобно за гледане и браузване. Сега съм с 5.2 инча FullHD екран с брилянтно изображения. Е и ръцети ми са големи де и мога да боравя лесно с него и с една ръка. Събра се в страничен джоб на дънки без проблем а и обикновено ходя с чантичка понеже нося и други неща с мен. Всичко е до свикване.
9
3
 
5
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
До big *** mattersЕ нали гледам какви са Galaxy-тата на Самсунг!? То си е почти таблет! Ако искам нещо с по-голям екран, на което да гледам филми, да пиша и пр. и в същото време да е леко и тънко (а не лаптоп), то ще си взема направо таблет, а не 5 инчов телефон, който да ми издува джоба и да ме е страх да не го спукам от опъването на джоба докато сядам някъде! В момента 4-те инча на айфон са ми перфектни - и за скайп, из а гледане на филми в самолет (чат-пат), и за писане на съобщения!
8
3
 
4
 
! Отговори
big dick matters преди 9 години
До ХахотоАми вземи един 5 инчов телефон и виж дали ще искаш да си пипнеш пак миниатюрният екран, особено и както дори няма вградена swipe функция на клавиатурата, като например при Сони.
7
3
 
2
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Някой да знае дали ще пуснат и iOS 8? Шестицата не ме вълнува - имам си iPhone 5 и съм си предоволен от него! С тези големи екрани стана така, че този телефон не може да се побере в джоба ти, а е прекалено малък за таблет! Някакво-никакво! Нали все пак това е идеята на смартфона - да е компактно и функционално!? Е с 5 инча дисплей съм я е*ал и компактността!
6
5
 
3
 
! Отговори
ую преди 9 години
Кой кой написа така неграмотно тази статия вече има хора които го имат този уйфон 6 а ганьовщината мисли че това са новини от космоса. А ууууумните часовници са доскорошните затворнически GPS гривни така че радвайте се роби.....
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дразни ме всяко устройство дето работи с нещо различно от Линукс.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мислех си, че смартфоните на нещо, докато не си купих.Сега си мисля, че ПС си е ПС.А смартфоните са до време.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Компанията може да разкрие и своя умен часовник първата крачка на Apple в сектора на преносимите устройства"А телефоните и лаптопите какво са? Недвижима собственост. Lol.Lamers!!!
2
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 9 години
Ами такова е, някой да се вълнува какво пуска някоя друга компания??? В който и технологичен сайт да влезеш всяка втора новина е за тях.
1
10
 
12
 
! Отговори
iСиктир преди 9 години
"Събитието на годината в технологичната индустрия"Хахахаха Gimme a break :D

Спонсорирани публикации