Amazon пуска нови електронни четци и таблети

Компанията залага на четец от висок клас
18 сеп 2014 13:37, Елена Кирилова
5
Amazon пуска нови електронни четци и таблети
Снимка: архив Ройтерс

Amazon.com представи няколко нови устройства, включително таблет за 100 долара и електронен четец от висок клас, който според компанията доближава четенето на подобни устройства възможно най-близо до четенето на хартия, пише Wall Street Journal.

Новият Kindle Voyage струва 200 долара и е най-тънкият електронен четец на Amazon до момента. Устройството е с магнезиев корпус, а дисплеят му е с по-висока плътност на пикселите. Освен това е с 29% по-ярък от 100-доларовия Kindle Paperwhite, което го прави по-приятен за очите, особено при четене на директна слънчева светлина, твърдят от компанията.

Kindle Voyage, който предлага неограничено свързване чрез 3G, работи със същия софтуер, с който оперират четците Kindle Paperwhite и струващият 80 долара Kindle с чувствителен на докосвания екран, чийто корпус е от пластмаса.

Amazon очаква, че интересът към Kindle Voyage ще бъде по-малък, отколкото този към по-евтините модели, твърди Дейвид Лимп, старши вицепрезидент на концерна, отговарящ за Kindle устройствата. Идеята е новият модел да е възможно най-добрият електронен четец, допълва той.

„Когато го покажем на клиентите, тези, които обичат четенето, трудно ще го оставят“, коментира Лимп.

Amazon очаква новият ѝ 6-инчов таблет Fire HD 6, струващ 100 долара, да достигне до много по-широка аудитория. Вицепрезидентът на компанията Питър Ларсен твърди, че той е създаден като отговор на множеството таблети с ниско качество, създадени от други компании, които продават в Amazon.com.

6-инчовият таблет на Amazon и 7-инчовият Fire HD 7, предлаган за 140 долара, са с резолюция на екрана 1280x800 пиксела. Двата таблета от серията Fire HD имат еднакви 1,5-гигахерцови четириядрени процесори. Графичната обработка е три пъти по-бърза от последния модел таблет на компанията. За разлика от техните предшественици, новите 6 и 7-инчови модели имат предна и задна камера.

Освен това се предлагат в детски издания съответно за 150 и 190 долара. Детските издания ще разполагат с гумиран защитен калъф, двугодишен план за замяна и годишен достъп до абонаментната услуга на Amazon FreeTime, която включва 5000 книги, филми, телевизионни предавания, приложения и игри за деца.

Ключовите Fire HDX таблети не са се променили много. 7-инчовият модел за 230 долара не е претърпял големи промени. Графичната обработка на струващия 380 долара 8,9-инчов модел е със 70% по-бърза, а Wi-Fi връзката е до четири пъти по-бърза. Освен това устройството разполага с нововъведения като подсветка, асистент за пазаруване, динамична система за баланс на бялото, който променя яркостта на екрана спрямо светлината в стаята.

Amazon разширява част от допълнителните услуги на своите нови таблети. Family Library ще позволи на потребителите да свържат своите акаунти в Amazon с други, така че да споделят покупките си на книги, музика, видео и приложения. А телефонът Fire ще предлага неограничено съхранение на снимки, направени с таблета, в облака.

Устройствата, представени в сряда, могат да бъдат поръчани предварително, а доставките им ще започнат през октомври.  

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Пунчо преди 9 години
Не ги доставят в Чехия, а в БГ доставят ли, при поръчка от "Амазон", разбира се...
4
0
 
2
 
! Отговори
ляля преди 9 години
100 долара си е в Сащ, тук са доста скъпи. Иначе са хубави ;)
3
0
 
2
 
! Отговори
До Евгени преди 9 години
Поръчай си го директно от тях, цената си е 199 долара. от технонезнамкаквоси да си ....
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цените на електрониката в Щатите са често доста по-ниски от колкото в Европа. И не е само заради данъците (ДДС в Щатите е 0-6%, в зависимост от щата, и онлайн често не се плаща на практика). о.О
1
1
 
7
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Kindle Paperwhite е всичко друго, но не и "100-доларов ..." ! Цена в технополис и техномаркет ( и един куп тем подобни) около 300 сойки ...