Фейсбук ще прави приложение за анонимно общуване

Идеята на иновацията противоречи на замисъла на социалната мрежа
8 окт 2014 14:42,
4
Фейсбук ще прави приложение за анонимно общуване
Снимка: Reuters

Социалната мрежа Фейсбук разработва ново мобилно приложение, което ще даде възможност на потребителите да общуват анонимно, съобщи електронното издание на в. "Ню Йорк таймс", цитирано от ТАСС и БТА.

Според източници на изданието новият продукт на Фейсбук ще бъде представен през идните седмици. Той се разработва от Джош Милър, основателя на услугата за споделяне на линкове Бранч (Branch). Милър се присъедини към Фейсбук, след като компанията придоби Бранч.

Основната особеност на новото приложение ще бъде, че на потребителите няма да им се налага да дават никаква лична информация. По този начин Фейсбук експериментира, отстъпвайки от позициите си от последните години, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Според изданието основният продукт на компанията, едноименната социална мрежа, е точно обратното - начин за представяне на личността на човека в мрежата и демонстрация на връзките му със семейство и приятели в интернет и в реалния живот.

Засега не се знае дали новото приложение ще бъде интегрирано в мрежата Фейсбук, дали ще дава възможност за обмен на снимки и ще предлага списъци на приятелите на потребителя. Милър и сътрудниците му работят на идеята няколко години, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Тъкмо от ИД ше контактуват по сигурно !
2
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
*** разбира се! Съвсем анонимно, след като вече са записали топ 20 на IP-тата през които се логваш, IMEI-то на смартфона ти и фабричните номера на СИМ-картите, които ползваш.... Само ти ще си мислиш, че е анонимно и ще се отпускаш да споделяш тайни, които иначе не смееш.... или да въртиш паралелни връзки...
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под "анонимно" да се разбира : С кого и какво си общуваш знаят само : ЦРУ, ФБР, Сикрет сървис, + "n+1" на брой организации бранещи американският начин на живот (където "n" общият им брой) + имащите пари да си платят за информацията.Абе почти никой, напълно анонимно.