Какви са шансовете за успех на Apple Watch?

Apple се опитва да намали зависимостта си от iPhone
Обновена: 6 фев 2015 11:09 | 6 фев 2015 11:09, Елена Кирилова
26
Какви са шансовете за успех на Apple Watch?
Снимка: архив Ройтерс

Apple Watch трябва да се появи скоро на пазара. Милиони хора ще се сдобият с умния часовник на Apple, тъй като компанията има огромна база от заклети фенове.

Близо 70% от приходите на Apple идва от продажбите на iPhone. Продажбите на iPad спадат, а компанията се нуждае от нов продукт, който да намали зависимостта ѝ от нейния ключов продукт. Тя обаче няма да успее да го направи с Apple Watch, пише в свой анализ CNN.

Фирмата се опитва да накара инвеститорите да снижат очакванията си за умния часовник, насочвайки вниманието им към други продукти като iPod и към телевизорите. Така че, ако продажбите на Apple Watch не се окажат наистина високи, не може да се очаква компанията да разкрие броя на устройствата, които е продала.

Според CNN има няколко причини Apple Watch да не стане хит.

На първо място е цената му. Той ще струва 350 долара, което е много за устройство, което носи само малко удобство. То не прави нищо по-различно от това, което прави и един iPhone, т.е. включва част от функциите на iPhone, но те са по-лесно достъпни, тъй като са „разположени“ на китката.

При преносимите устройства функционалността обикновено не оправдава цената.

Втората причина Apple Watch да не се превърне в хит е батерията му. Носят се слухове, че тя ще издържа по 10 часа, но това е изключително малко, тъй като няма да носи удобство на хората по време на път например. Умният часовник ще може да прави много неща, но е прекалено малък, така че Apple няма големи възможности да подобри батерията му. Ето защо другите производители на подобни устройства са решили да включат в часовниците си само основни функции, а другите да оставят на смартфоните.

Освен това не всички мислят, че часовникът на Apple е толкова красив, колкото твърди Тим Кук. Когато представи Apple Watch миналата есен, Кук акцентира върху това колко красив е дизайнът на устройството.

Но на пазара има и по-хубави умни часовници, пише CNN, посочвайки, че Moto 360 е невероятен и прилича на истински часовник.

Да похарчиш 200 долара за iPhone е двугодишна инвестиция. Знаете, че получавате нещо, което ще бъде заменено след няколко години, а мобилният ви оператор ще намали цената му.

За Apple Watch ще похарчите 350 долара и ще останете само с него. През следващата година, когато компанията пусне новата му версия, ще трябва да платите още 350 долара за по-добрия модел. Възможно е много хора да изчакат и да видят какъв точно ще бъде следващият Apple Watch, допълва CNN.  

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: appleApple Watch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Пича преди 9 години
Това е то - отиде си Стив Джобс, отива си и Епъл.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да си заклет фен на марка смартфон е толкова глупаво, че нямам думи. Да плащаш за нещо 5 пъти по-висока цена от реалната себестойност на продукта, продукт технологично изостанал на фона на конкурентите на пазара, продукт, който още ти пробутват с 1GB RАМ! Нямам думи, наистина трябва да има някакво зомбиране. Аз си взех първия Айфон, който излезе, След това Галакси 3, От година съм с LG G3, никога не робувам на марка, гледам кое е най-добро като цена-функции и така си избирам новия телефон.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората имат пари да дават и ще ги дават. Това ще е следващият хит! Аз лично не съм масов потребител и такъв часовник ще си купя, само ако може да замени изцяло смартфон-а и ако ми го продадат за 100 долара, а не за 350.
20
11
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Ще стане хит!Покрай техния часовник, ще се възроди традицията да се носят часовници!С това заоблено стъкло ще е уникално съвършен! Тъй като фаблетите ще се наложат и ще станат доминиращи на пазара на мобилните телефони, Apple много хитро се намества в пазара на часовниците. Истинско удоволствие е ще да водиш разговор от часовника си, да погледнеш кой ти праща мейл и да диктуваш съобщения на SIRI :)Това ще е по хитово от всичко правено до сега Apple!
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинско удоволствие е часовник с IOS.
18
0
 
4
 
! Отговори
acca преди 9 години
17 - Гъзарските часовници тръгват от 2000 нагоре - не от 200.
17
2
 
3
 
! Отговори
И. преди 9 години
"Аз си имам едно Сейко 5 от 10г. Съм си с него.. Страшна машинка... купих го за 200 лв.. още работи без проблем..."Аз пък си имам noname часовник от Илиенци за 4лв. 8 години вече съм с него, за цялото това време не е изостанал нито минута. Единствено 2-3 пъти съм му сменял батериите.А който има желание да се прави на гъзар, да дава по 200-300 за часовник. Но за мен това са просто едни ***, които не знаят как да си харчат парите.
16
3
 
3
 
! Отговори
G преди 9 години
Било необяснимо състояние :) За неукият и *** човек винаги нещо което не разбира, е необяснимо състояние. За какво си губя изобщо времето да пиша не знам
15
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
100% са шансовете. Фермата все още е много голяма и силна.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1-вия коментарНе съм съгласен. Според мен пък ще пожъне успех, понеже има много вманиачени фенове на Епъл. Същите тези, които като излезе нов Айфон се нареждат на опашка още от предния ден с палатки и одеяла да чакат отпред да си го купят. Това е необяснимо състояние. Същото ще е и с това. Могат да направят часовник, телевизор, сапунерка, слънчеви очила, дори кламерчета и фибички да почнат да правят, щом са марка Епъл вманиачените фенове са на първа линия да си ги вземат.
13
0
 
6
 
! Отговори
DARK преди 9 години
До Анонимен 11Тоя па какво се изказа :D Свали си SDK-то и ходи прочети малко драскач.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много закъсняха. Освен това повечето потребители с Айфон изобщо си нямат понятие как се работи с други джаджи и телефони. Ще се чудят за какво им е и могат да си го купят само за гузария и фукане... 90% от всички с Айфон са тотални неграмотници, които освен Фейсбук, снимки и ало-ало за друго не го ползват...
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DARKПанелен мизереник , които нищо не разбира от технологии!
10
2
 
4
 
! Отговори
Ивав преди 9 години
Аз си имам едно Сейко 5 от 10г. Съм си с него.. Страшна машинка... купих го за 200 лв.. още работи без проблем...
9
3
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
И що така злобно в петък по обед?
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак рекламна статия. Шум да се вдигне, та да се заинтересуват хората. Евтин маркетингов трик.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не нося часовник
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Льольо, къде видя някой да възхвалява каквото и да е? Или и ти си като тези, според които ако не хвалиш едно нещо 100% си за конкурента му ?!?
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DARKИ вътре в телефона да го вкараш, пак няма да "пръдне", защото за разлика от ***, които възхвалявате, тези устройства имат далеч по-съществено приложение. Статията е очеизвадно пристрастна и връзката и с реалността е "-". Дали от мода и/или гъзария, това може да се приравни на същото, като да ти кажа, че ти си по-глупав от мен, защото в магазина си купуваш бял, а не ръжен хляб.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея от СНН изтърват много важна подробност - iСтадо-то не се интересува какво и колко може часовника/телефона и т.н. Важно е единствено и само името на дрънкалката. Даже и изобщо да не пали - пак ще го купуват iЗомбираните

Спонсорирани публикации