Google ни предлага безплатна обиколка на Еверест

Street View стъпи на едно от най-суровите места
12 мар 2015 19:43,
11
Google ни предлага безплатна обиколка на Еверест
Снимка: Reuters, архив

Google представи виртуална обиколка на района на Еверест, който е един от най-суровите и недостъпни на планетата ни,  съобщи АФП.

Виртуалното пътешествие в Street View показва националния парк Сагармата, заледените сини реки под заснежените върхове,  свирещи монаси и стада якове, прекарвани от селяни по скалистите планински пътища.

Екипът на Google е заснел 45 000 панорамни снимки на откъснати селца в Източните Хималаи в сътрудничество с  непалската компания "Стори сайкъл" и непалския алпинист Апа Шерпа, изкачил 21 пъти Еверест.

"Всеки е чувал за Еверест, но много малко хора осъзнават колко тежък е животът в тези села", каза Апа Шерпа, който е трябвало да напусне училище на 12 години, за да работи като носач.

"Благодарение на Google Street View всеки може да види селата и да разбере, че тези хора имат нужда от помощ. Надяваме се да наберем средства, за да построим за тях нови училища и болници", допълни още той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: обиколкаgoogleеверест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Какви средства ще набирате за училища бе?И тези пари ще дойдат от джоба на обикновения човек. Тия да не правят само снимки ами да извадят няколко милиона от сметката на скъперниците от Гугъл
3
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Българче,май ти удари гредата.Някъде под снимката да пише "Еверест"?В заглавието и по-надолу пише "обиколка на Еверест".Понякога и аз се заяждам с някой неграмотен журналист,ама в случая не намирам повод.
2
4
 
1
 
! Отговори
ko4an преди 9 години
q cukni street view na Vienna. shte vidish dedoviq. a u nas i kuchetata snimali
1
2
 
8
 
! Отговори
Емил Николаев преди 9 години
Ние пък каниме Гугъл в Бакърената фабрика!...

Спонсорирани публикации