BlackBerry пуска нов таблет

Компанията пробва отново да влезе на пазара след първия си неуспешен опит
16 мар 2015 17:55, Елена Кирилова
13
BlackBerry пуска нов таблет
Снимка: архив Ройтерс

BlackBerry обяви, че ще пусне нов таблет, който е с особен акцент върху сигурността. Ходът е част от продължаващите усилия на компанията да разшири базата си от клиенти, включвайки повече такива от бизнеса и от властите, пише Wall Street Journal.

Новото устройство, разработено от Samsung Electronics и International Business Machines (IBM), ще бъде пуснато в продажба още това лято и ще струва около 2380 долара, разкри BlackBerry.

Това е вторият път, в който канадският производител на смартфони се опитва да влезе на пазара на таблети. През 2011 г. BlackBerry представи PlayBook, който беше част от опитите на предишното управление на компанията да се конкурира с Apple, Samsung и други компании на пазара на потребителски стоки.

PlayBook беше остро критикуван за липсата на основни функции, а компанията загуби стотици милиони долари, защото не успя да продаде голяма част от устройствата.

BlackBerry разполага с малък дял от световния пазар на мобилни устройства, но компаниите все още я смятат за златен стандарт по отношение на мобилната сигурност.

За разработката на новия SecuTablet e отговорно подразделението на BlackBerry – Secusmart. Таблетът е базиран на Galaxy Tab S 10.5 на Samsung. Той включва технологията Secursmart за криптиране на данни, която се използва от германското и канадското правителство.

Разработката на IBM позволява на таблета да работи при по-високи нива на сигурност, като отделя приложенията за работа от тези, които са за лично потребление.

Ханс-Кристоф Кюел, главен изпълнителен директор на Secusmart, заяви, че освен това новото устройство е лесно за използване. По думите му всеки потребител, който познава Android, няма да има проблем с таблета.

Новото устройство подчертава усилията на главния изпълнителен директор Джон Чен да насърчи растежа на компанията, залагайки на нови технологии посредством придобиването на нишови технологии. Чен зае поста през ноември 2013 г. и целта му е да достигне до по-голяма клиентска база.

BlackBerry придоби Secusmart миналата година, но стойността на сделката не беше оповестена публично. Целта беше да получи достъп до технологията за криптиране и да засили връзката си с правителствата.

Новият таблет е създаден и благодарение на партньорството на BlackBerry със Samsung.

През ноември двете компании се съгласиха да си продадат взаимно софтуера си, отговарящ за сигурността при работа с мобилни устройства.  

Повече новини за технологии четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: BlackBerryпазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Blacksung преди 9 години
До Анонимен 11: Може би си прав. Но няма как да си сигурен... Преди да се върна в кафето -прочети пак какво съм написал и след това отново статията. Продуктът ще се продава и от IBM.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
утре ми идва Blackberry Passport, нямам търпение :)) ако искате елегантен и бизнес телефон, това е :))
6
0
 
5
 
! Отговори
Blacksung преди 9 години
Ако си направите труда да прочетете, че ви стане ясно, че това не е таблет дето ще се продава в кварталния магазин, а е за специфицна работа, която изисква висока степен на сигурност. Примерно разни правитествени служби и големи корпорации. Общо взето Galaxy с добавен модул за сигурност, разработен от фирма, която е собственост на BlackBerry.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BlackBerry както винаги изостанали във времето , само цената им е в крак , нз как са още на пазара .
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тая цена от две хил. и кусур долара, нема начин да не успеят да разширят сегмента на блекбери!
3
0
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Ти на снимка само ли си ги виждал ? :) та раздаваш такива *** коментари :)
2
1
 
11
 
! Отговори
фен на къпинката преди 9 години
Мисля, че ще имат много по-голям успех в един ултрабук. Аз моя таблет освен за Киндл, да си четя в самолета, за друго вече не го ползвам.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Компанията пробва отново да влезе на пазара след първия си неуспешен опит"Всеки опит с таблет ще им е неуспешен. Пазара за тая простотия умря...