Корабът "Прогрес" може да падне още тази нощ

Машината ще изгори напълно в атмосферата, твърдят от Роскосмос
7 май 2015 19:49,
77
Корабът "Прогрес" може да падне още тази нощ
Снимка: БТА

Европейската космическа агенция /ЕКА/ прогнозира, че падането на руския товарен космически кораб "Прогрес М-27М" ще е от тази нощ до средата на утрешния ден, се казва в коментар на началника на управлението по космическия боклук към агенцията д-р Холгер Краг, цитиран от ТАСС.

"Ние прогнозираме неконтролируемо падане на "Прогрес М-27М" по всяко време между късните вечерни часове днес и средата на утрешния ден" - се казва в съобщение, публикувано на сайта на ЕКА.

Специалистите на ЕКА са на мнение, че по-точното прогнозиране би било спекулативно.

От своя страна от Роскосмос информираха, че руският космически кораб "Прогрес М-27М" ще слезе от орбита и ще изгори в атмосферата ориентировъчно между 1.13 и 4.51 часа българско време на 8 май.

"Космическият кораб ще изгори напълно в плътните слоеве на атмосферата и само неголеми части от елементите на конструкцията могат да достигнат повърхността на планетата" - се казва в  съобщението, изпратено на ТАСС.

От Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка /NORAD/ също прогнозираха за петък падането на "Прогрес" - към 4.36 часа българско време плюс-минус два часа. Експерти от Института за космически изследвания към Руската академия на науките очакват падането на космическия кораб в 2.30 часа на 8 май с грешка от час и половина.

Ракетата "Союз-2.1а" излетя с кораба "Прогрес" от Байконур на 28 април. След отделянето на товарния космически кораб от ракетата започнаха да постъпват съобщения, че не са се отворили антени на системата "Курс". След това бе установено, че той се намира на непланирана орбита и се върти неконтролируемо. Опитите за връзка бяха неуспешни.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: прогрескорабпадане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
Падна ли , падна ли?
31
0
 
2
 
! Отговори
МОДУЛ "ЗАРЯ&quo преди 8 години
100 на 100 е изцяло прав и е така. Запален съм по астрономията и космическата техника и потвърждавам.Другия в спора е чел дезинформация и се прави на много умен.
30
3
 
4
 
! Отговори
от ЦРУ преди 8 години
са го програмирали да падне на 9ти на червения площад...
29
8
 
6
 
! Отговори
ОФШОРКАТА РОСКО преди 8 години
няма да спи и ще гледа небето дали БОГ няма да го накаже за ЛЪЖИТЕ срещу РУСИЯ
28
8
 
8
 
! Отговори
МИ-17 американски??? преди 8 години
На вчерашния гергьовденски парад БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ЗНАМЕ се е развявало от борда на руски хеликоптер Ми-17, който трябвало да прелети над столицата с точност до секундата, веднага след речта на президента. Е що така бе?Що американски хеликоптер няма тая точност и сигурност и на него да бяха окачили трикольора ни?
27
3
 
3
 
! Отговори
100 ТОНА, СТООО!!! преди 8 години
До Анонимен 60Абе неграмотнико! ВСИЧКИ РУСКИ станции Салют и Мир ИМАХА тягови двигатели, които повдигаха станцията на по-висока орбита, дори когато на нея няма космонавти, до идването на следващия екипаж. Ти чуваш ли се какви глупости ръсиш??? Все едно да кажеш кой автомобил има двигател! Американската станция НЯМАШЕ ТЯГОВИ ДВИГАТЕЛИ. ТЪЙ КАКТО И СОВАЛКИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСКАТА БУРАН НЯМАХА ДВИГАТЕЛИ И КЛАЦАХА КАТО ПЛАНЕРИ, БЕЗ ДА МОГАТ ДА КОРИГИРАТ ВЕДНЪЖ ИЗБРАНАТА ТРАЕКТОРИЯ НА ПРИЗЕМЯВАНЕ.
26
2
 
5
 
! Отговори
100 ТОНА, СТООО!!! преди 8 години
До АнонименЕ как да не пратиха Титов? Я малко попрочети в американската Уикипедия. Гагарин летя само 108 минути, а Герман Титов цели 24 часа. В същото време янките направиха два височинни, суборбитални полета,без обиколка на Земята. Едва в 1962 г сенатор Джон Глен успя да повтори ПОДВИГА на великия Гагарин. Вечна му памет!!!
25
1
 
5
 
! Отговори
До №48 и Союз 11 преди 8 години
Кафяв бок(на турски), а може и ***, "стотици"?Не бе, хиляди, даже десетки хиляди съветски космонавти загинаха заради кремълските сатрапи!Време е да се смириш с мисълта, че имаше време, в което СССР беше много по-напред от САЩ в космическата техника.И точно за да се докажат, янките наляха огромни пари в това направление и то, разбира се, дръпна.За *** "Союз 11" няма да си правя труда да изброявам американските жертви.За тях ми е болно, както и за руските - всички те са били достойни хора
24
3
 
6
 
! Отговори
100 ТОНА, СТООО!!! преди 8 години
До 54Изродът си ти. Скайлаб падна на земята НЕКОНТРОЛИРАНО! НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ НАГЛО! Падна НЕКОНТРОЛИРАНО по много простата причина, че *** конструктори от Усата не са сложили тягови двигатели на станцията си. Как ще падне контролирано като тя нямаше двигатели. Ох, какъв страх брахме тогава в 1979 г! На всеки половин-един час съобщаваха с колко километра се е снижила орбитата на Скайлаб и кога приблизително се очаква да падне. От НАСА се извиняваха на цял свят заради безумието си.
23
1
 
7
 
! Отговори
100 ТОНА, СТООО!!! преди 8 години
И обърнете внимание на факта, че през първите 10-20 години на космическите полети, американците НЕ ДОПУСКАХА ДА ЛЕТИ НИТО ЕДИН ЯНКИ С ЧЕРЕН ЦВЯТ НА КОЖАТА!!! СЛУЧАЙНОСТ??? В същото време половината съветски космонавти са украинци, а другите освен руси са азери, чеченци, белоруси, литовци, латвийци, казахи, узбеки, чуваши и прочее. ТОЕСТ РУСИЯ НЕ Е ДИСКРИМИНИРАЛА НА РАСОВА ОСНОВА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ Давала е шансове на всеки да лети,без разлика на пол, религия и цвят на кожата. Янките не пускаха жени
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иде към площада ушита барабар с победния ви ***
21
2
 
7
 
! Отговори
100 ТОНА, 100 ТО-НА преди 8 години
През юни или юли 1979 г на земята се разби 100-тонната американска космическа станция Скайлаб, единствената тяхна космическа станция и то пусната 2 години след руската Салют-1. АМА ТЯ НЯМАЛА ДВИГАТЕЛИ ЗА ПОВДИГАНЕ В ОРБИТА!!! Като руските станции Салют и Мир! Огромна глупост на американските конструктори и огромна тъпотия! Можеше да падне върху всеки европейски,азиатски,африкански, австралийски или американски град. 100 ТОНА РЪЖДЯСАЛО АМЕРИКАНСКО ЖЕЛЯЗО ЛЕТЯХА НАД ГЛАВИТЕ НИ ПО-БЪРЗО ОТ КУРШУМ!
20
2
 
1
 
! Отговори
Аполо 1 преди 8 години
Имената на тримата ИЗГОРЕЛИ ЖИВИ АСТРОНАВТИ: ЕДУАРД УАЙТ, ВЪРДЖИЛ ГРИСЪМ И РОДЖЪР ЧАФИ!!! Потърси и провери да видиш как трима янки изгарят ЖИВИ заради абсурдната конструкция на Аполо 1. Вратата се отваря за 5-10 минути и тримата изгарят в адски мъки. Има дори кратък документален филм заснет от камерите на НАСА в кораба и извън него. Тримата астронавти са направо кремирани в кораба като в крематориум. Това беше огромна излагация, огромен резил за краварите навремето.
19
3
 
1
 
! Отговори
1967 г преди 8 години
До Анонимен 31И не само тези 14 души губят краварите, анонимен! През 1967 г. в кабината-макет на Аполо избухва пожар. Трима кравари-астронавти ИЗГАРЯТ ЖИВИ В АПОЛО, НАРЕЧЕН ПОСЛЕ АПОЛО-1. Това става тук на земята в тренирвовъчния комплекс на НАСА в прототипа на корба Аполо. Причината за инцидента: изключително груби грешки и недомислици заложени в самата конструкция. Люковете на Аполо се отварят адски бавно и астронавтите изгарят вътре докато се отворят люковете. Атмосферата е от чист кислород
18
2
 
3
 
! Отговори
Ангел до 31 преди 8 години
Да САЩ са загубили повече хора в космоса.А знаеш ли колко повече мисии са правили от братушките ти и колко много са дали на света за разучаване на космоса
17
3
 
5
 
! Отговори
ВладимирВладимирович преди 8 години
Как мы уже сказали, Прагрес будет падает в Банки, патаму что там не люди живут, а обезяны. Бегите, спаясйтесь!
16
11
 
13
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Мишките се разцепват от хейтене и щастие, смешковци, тези неща постоянно се случват, няма техника защитена от повреди на 100%, ТРИ Фалкона 9 на американците гърмяха, два при излитане и един при кацане, е и? Само пълен *** и некадърник може да се кефи на такива неща! В космоса нации няма, там всички сме хора! Ама това е извън възприятията на ограничените ви балкански мозъци.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
раздавайте каскити
14
2
 
7
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
Интересно, нали имат "Космически войски" - защо не го гръмнат това железо на парчета в Космоса?Така рискът да падне на някой върху главата би бил намален значително.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще падне утре след 9.00ч. върху българския парламент,че да видим,че все пак има възмездие

Спонсорирани публикации