Корабът "Прогрес" пада утре между 5 и 17 ч

Точността на прогнозата е плюс-минус 12 часа
7 май 2015 13:20,
40
Корабът "Прогрес" пада утре между 5 и 17 ч
Снимка: Reuters, архив

Руският космически товарен кораб "Прогрес М-27М" може да излезе от орбита в петък сутринта в 10.00 часа българско време,твърдят експерти от Института за космически изследвания към Руската академия на науките, цитирани от ТАСС.

Според проф. Андрей Назаренко "прозорецът" за падането на космическия апарат е между 5 и 17 часа българско време на 8 май. Но най-вероятно е то да стане към 10.00 часа българско време. Специалистът твърди, че космическият кораб може да излезе от орбита и по-рано, заради нестабилното космическо време.

На 6 май е имало силна геомагнитна буря. Поради тази причина се очаква да се засили спирането на апарата в атмосферата и приближаване на момента на падането му.

От своя страна Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка /NORAD/ също прогнозира за петък излизането от орбита на товарния кораб "Прогрес". По неговите разчети апаратът трябва да навлезе в атмосферата на Земята в 6:32 часа българско време на 8 май. Американските специалисти уточняват, че точността на прогнозата им е плюс-минус 12 часа.

Прогнозата на "Роскосмос" е "Прогрес" да прекрати съществуването си на 8 май в интервала между 01:23 до 21:55 часа българско време, припомня агенцията.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: прогрескорабпадане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
таман за парада
27
0
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Е, вие ше ме накарате утре цел ден да пием у мазето...
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А българските космически кораби не падат, защото такива не съществуват.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано да падне на жълтите павета, че там има 240 *** от които трябва да се отървем.
24
0
 
20
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Аз викам дай боже в мойта нива да падне !Колко пари ще се изкарат от застрасхователите !не е истина !
23
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бъде голям майтап да се изръси на Червения площад , точно преди парада. Ще има да редят павета цяла нощ !!
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с малко късмет може и да падне в махалата.Тава са няколко тона метал ,за нула време ще бъде превърнат в ракия, бира и мастика.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що видях в сайта "n2yo . com", че русофилството в България има голям шанс да бъде ударено по главите от руския "Прогрес". Единият шанс е утре 8-ми май в 13 часа и 28 минути, когато прогреса ще премине над България по линията Свищов-Бяла-Айтос-Бургас, а другият шанс е на 10-ти май рано сутринта в 6 часа и 53 минети когато руския прогрес ще премине по линията Смолян-Ямбол-Бургас.
20
1
 
21
 
! Отговори
Онуфрий преди 8 години
Ще падат руски и американски ами. Вие македонски ли искате да падат! Нъц! Те не падат!!!
19
10
 
29
 
! Отговори
Лорд преди 8 години
А ако тая скапана руска тенекия падне утре на главите ни?! Кво прайм тогава? Рашъните ще си изтупат ръцете невинно, а някой може да пострада фатално!!! След като са некадърни да управляват космическите си тенекии, да не ги стрелят в космоса!
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно за "день победы". Дали ще мине над Москва за парада или не? Тъкмо и знаме има на борда.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusDragon is a free-flying spacecraft designed to deliver both cargo and people to orbiting destinations. Dragon made history in 2012 when it became the first commercial spacecraft in history to deliver cargo to the International Space Station and safely return cargo to Earth, a feat previously achieved only by governments. It is the only spacecraft currently flying that is capable of returning significant amounts of cargo to Earth. Да ти го преведа ли на руски?
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusПрогрес не е кораб който може да носи екипаж--това е Союз. Също така частниците вече имат две или три успешни доставки на товар до МКС.
15
12
 
24
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До 20Селски ***, ама с вертикално излитане и ходи до МКС, а американците се возят на него. Вярно е, че Прогрес е стара машина, но реално ракетните двигатели са стигнали до момент, в който няма много къде да се развиват. За успешен опит на частниците, на които плаща НАСА още не съм чул ;)
14
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След отстраняването на космическата совалка през 2011 година, НАСА планира да използва услугите на частни компании и космически кораби за снабдяване на американския сегмент на станцията. Великите американци към момента нямат свой космически кораб, който да отива до МКС. Хайде четете повече и тогава се изказвайте.
13
0
 
37
 
! Отговори
x преди 8 години
Не кога, а КЪДЕ ще падне е по-интересно! Руснаците да кажат,ако знаят,разбира се!Хич не ме интересува кога ще падне,а къде,дявол да го вземе!!!! По разбираеми причини...
12
10
 
31
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До Ф.С.ВМайтапчии сте всичките вий!!! Що не ви изпратят сводка от Москва къде ще се изтъпани творението им, та да се заложете там да мятате червените байрачета по посрещането му!!!P.S. Ако мястото ще е на Червеният площад - 9Май, ще се решат доста проблеми на човечеството.
11
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано върху Кремъл да падне върху убицийте на милиони български, съветски, а после и руски, татарски, украински, грузински, афганистански, молдовски и др. граждани през 20-ти век! Каквото посееш - това ще пожънеш!
10
8
 
30
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До citizenОт над 150 старта с този кораб имат само две аварии. Разбира се американските совалки не падаха и не загинаха 14 души от два екипажа.
9
4
 
20
 
! Отговори
така си е преди 8 години
глупци бол.И НОРАД казва-излизане от орбита.Така става с всички-и руски,и американски.Ама пусти заглавия.