Ще се върне ли Microsoft на пазара на смартфони?

Компанията закъсня с представянето на нов модел
9 май 2015 14:43,
29
Ще се върне ли Microsoft на пазара на смартфони?
Снимка: Reuters

Microsoft се готви да представи два нови смартфона през тази година, прогнозира CNBC, позовавайки се на информация, публикувана в технологичния сайт Unleash the Phones.

Едното от устройствата ще бъде с 5,7 инчов тъчскрийн, а другото - с 5,2 инчов. И двата телефона обаче ще бъдат подсилени с 20 мегапикселова камера.

На този етап технологичният гигант отказва да коментира тези слухове.

Въпросът, който анализира CNBC, обаче е свързан не толкова с техническите подробности около смартфоните, а дали Microsoft не закъсня твърде много с представянето на нов модел.

Мина близо година преди компанията да представи своята Lumia 930. За технологичния свят това е доста дълго време – през това време конкурентите от Apple например представиха iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Samsung пък показа Galaxy S6 и S6 Edge.

Анализаторът Бен Ууд коментира, че в момента вратата в сферата на високотехнологичните смартфони е затворена за всички, освен за Apple и Samsung. Или с други думи представането на нов модел ще е предизвикателство за Microsoft, допълва той.

Всъщност гигантът няма големи успехи на пазара на смартфони, дори и след като закупи звеното на Nokia за производство на мобилни устройства на цена от 5,44 млрд. евро през миналата година. Операционната система, разработена от Microsoft за мобилни устройства, държи дял от едва 3% на световния пазар.

Повечето наблюдатели са категорични, че успехът на компанията в сферата на мобилните устройва сега ще зависи основно от представянето на новата операционна програма Windows 10. Това ще е и първото голямо представяне на нов продукт след сделката с Nokia.

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Microsoftсмартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Дичо преди 8 години
Ако не успяват на пазара за телефони, да пробват нишата за кухненски уреди, яйца можеш да опържиш, някоя пържолка да обърнеш, върху устройствата им.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хахаЧовек който използва компютъра само за игри не може да коментира адекватно :)
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано НЕ, дано НЕ, дано НЕ! Всички знаем какво представлява Windows по който хвърлят милярди и не става за нищо (в сравнение с другите ОС) и направо ни е страх като чуем, че Майкрософт ще влиза в някоя сфера ...
16
1
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Да!
15
0
 
3
 
! Отговори
user преди 8 години
аз си ползва добрата стара Nokia 1110 :)определено друго не ми трябва
14
7
 
8
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Android е като детска играчка в сравнение с Windows. Ако видите игрите дето се играеха под DOS ще разберете, че игричките дето ги щракате са просто същите от 90-те години с разлика че в момента имате по-добри екрани и разделителна способност. Що се отнася примерно до адресна книга Outlook просто няма аналог при android със смешните и хиляди приложения. Айде да не изброявам още...
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странна пасивност в този пазарен сегмент от страна на мултимилиардната компания.Може би това не им е приоритет и ще разчитат на други неща?Кой знае.. Интересно защо нямат повече андроид базирани телефони?Нокия XL имаше не лош успех особено в държавите където клиентите са по-бедни.. Като българският например.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за мен Уиндоуса е по-логична система. тия андроиди много, много не са ми по вкуса.
11
5
 
3
 
! Отговори
m3tr0n0m3 преди 8 години
Хардуера "ain't sh!t" ако операционната система не е добре оптимизирана. "Зеленото роботче" работи еднакво добре с "Ябълката", само с леееееката разлика, че едното работи на хардуер с процесор от амнайси ядра и 3-4гб рам, а другото с 2 ядрен и 1гб предлага същото... Така, че тук важи първото ми изречение...
10
1
 
6
 
! Отговори
няма значение преди 8 години
с Lumia 930 съм от почти година. От към външен дизайн и дизайн на софтуера забележки нямам. Проблема лично при мен е, че при андроид приложенията и игрите са в пъти повече от колкото при WP 8.1. В market place-а имам някакви *** игри и приложения или бледи реплики на оригиналите в андроид. Дори iOS имат повече приложения и игри в i-tunes. Ако исках телефон щях да си взема с фенерче и след като си взех смартфон очаквах тези неща да ги има, но уви по-добрия вариант за мощен хардуер е android
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Windows Phone е една много оптимизирана ОС за телефони. Само който е ползвал знае. Особено за непретенциозни откъм хардуер телефони като Lumia 520. Кажете ми за някой бюджетен андроид телефон? Имал съм такъв, лага беше отвратителен. А бюджетен телефон с уиндоус пак си има своите недостатъци, породени от слабия хардуер, но се държи в пъти по-стабилно и функционално от Андроида. И наистина има хора които си плюят на автоматичен режим.
8
0
 
17
 
! Отговори
ха преди 8 години
Ако е 3310 ще си взема ....
7
4
 
34
 
! Отговори
Емигрант преди 8 години
Само не ми хавалете IPhone, това недоразумение не трябва изобщо да се коментира. На 82-ро място е по издържливост на батерията. Това от 100 възможни. Нямям познат с този "телефон", който да не търси зарядно по цял ден.
6
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе да, нямаш проблем с Андроида. И един мармот... Ай и ний да ползваме телефони.
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да има кандидати. В началото на годината купих един от новите им модели и определено мога да кажа - това беше последната ми покупка на телефон Nokia или понастоящем Microsoft.
4
2
 
16
 
! Отговори
Бивш Убунту фен преди 8 години
Убунту-то нявга беше велика операционна система. Беше, защото вече не е - Юнити е най-ужасната като графичка среда, с която съм работил.
3
7
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ти ако искаш вземи си махни и компютъра и си върни Правец 8-цата. Писнало ми е вече от хейтъри като тебе, дето плюят на автоматичен режим.
2
16
 
13
 
! Отговори
Георгиев преди 8 години
До МавродиевАми ползвай си лагнатия андроид, в комбинация с бъгавите ноптимизирани приложения. Добре, че има четириядрени процесори и повечко рам, че иначе е за никъде тоя "безплатен" Андроид. В момента най-добрата ОС е iOS на Apple, но Windows също е представя страхотно, за разлика от Андроид. Предвижда се новите Майкрософт телефони да убият Сеймсунга :)
1
27
 
8
 
! Отговори
Мавродиев преди 8 години
Малък и мек унищожават всичко до което се докоснат. Не знам кой луд ще си купи техен телефон? Дори и скайп-а го махнах и си върнах ICQ-то. Потрес.