Ново в Куба - 35 места с Wi-Fi достъп

Безжичната връзка обаче излиза солено - 2 долара на час
3 юли 2015 17:18,
23
Ново в Куба - 35 места с Wi-Fi достъп
Снимка: bgonair.bg

Безпрецедентна възможност за кубинските граждани – страната създаде 35 места с Wi-Fi достъп. Така всеки ще има достъп до интернет. Цената обаче е проблем. Безжичната връзка струва 2 долара на час, при средна заплата в страната от 20 долара месечно.

Интернет в Куба имаше и до момента, но беше недостъпен за почти всички. Големите хотели в страната предлагат връзка, но на цена от 10 долара на час.

Сърфиране в мрежата може да се осъществява и от специални места, собственост на държавата. Причините са няколко – липсата на инвестиции в скъпоструващата инфраструктура, но и притесненията за прекомерен достъп на информация.

"Беше крайно време за кубинците да влязат във връзка. Всеки по света има право на интернет. Нещата, които можеш да правиш в мрежата, са много интересни. Най-вече да се свързваш с хора по света чрез Фейсбук", разказва кубинският студент Алехандро Коста.

С интернета в Куба навлизат и смартфоните. Има стари и нови, закупени от държавните магазини, от черния пазар или пък подарък от роднини в чужбина.

Експерти от държавният телеком Etecsa оказват първа онлайн помощ на потребителите.

"Те направиха правилното нещо. Поне младите хора ще могат да се свързват, макар че ще трябва да ходят на местата с Wi-Fi. Това е добре за всички. Засега скоростта на връзката не е впечатляваша – около 1 мегабит в секунда", добавя кубинецът Хуан Веласко.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да няма интернет ама имат безплатно и качествено здравеопазване. А ние като можем да свалим цялото п*рно на света за 20 лв на месец голям праз - здравеопазването ни е на нивото на африканска република от 19 век.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки трябва да е свободен да пътува освен ако не е престъпник всеки трябва да има свобода на словото и достъп до интернет до света
9
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Да, ама по-бърз от 4G ;)
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нас е 10 долара на месец 30 мегабита и точим терабайти....
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите са една стока по целия свят.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Много хора твърдят че сме роби на парите, но всички които се опитаха да ги премахнат в крайна сметка стигнаха до пълна разруха и анархия в обществото. Ако можеш да измислиш някакъв заместител на парите който да стимулира хората за изява и да не ги прави мързеливи тунеядци и консуматори ще станеш по-велик от Христос.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безжичната връзка обаче излиза солено - 2 долара на час_______________Как да не им хакнеш рутерите на тия изедници
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6На теб свободата да се говори за това което се случва около теб е бардак. Е няма защо да си губим повече времето в спорове. В Северна Корея за теб е най-хубаво и не е бардак, защото там освен да говориш с дълбоко уважение към вожда Ким Чен Ун и неговата партия нищо друго не ти е разрешено да говориш.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Я *** до твоята светиня Русия - там въобще няма проституция, наркотица, престъпления, корупция. Нямат си руска, чеченска, грузинска, арменска и т.н. мафии. Кога си ходил последно там.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2$ на час !!! като се замисли човек, какви кинти може да изкара с 1 рутер, златна мина баце
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли още някой, който си мисли, че Куба наистина не е изостанала от цивилизования свят поне с 50 години, благодарение на руското влияние и борбата й срещу Запада???