Apple влиза в бизнеса с автомобили до 2019 г.

Компанията разработва електрическа кола
22 сеп 2015 12:09,
22
Apple влиза в бизнеса с автомобили до 2019 г.
Снимка: Reuters

Американската технологична компания "Епъл" (Apple) възнамерява до 2019 г. да създаде свой електрически автомобил, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от световните агенции.

Носещите се отдавна слухове за навлизане на най-богатата компания в света в бизнеса с автомобилите ново поколение, сега вече са възложен проект, отбелязва пред вестника, цитиран от ДПА.

Екипът, натоварен с разработването на автомобила, наречен засега "Титан", е получил разрешение да утрои персонала си до 1800 души, посочва Франс прес.

Противно на слуховете, че "Епъл" иска да разработи компютъризиран автомобил без шофьор, групата ще се опита най-напред да създаде "класически" електромобил, посочва "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на запознати анонимни източници.

Вестникът обаче смята, че набелязания срок 2019 г. е твърде оптимистичен и че "Епъл" може да си партнира по проекта с някой традиционен автомобилостроител.

Компанията отказва коментар, но специализираният сайт "ЕпълИнсайдър" миналата седмица съобщи, че базираната в Пало Алто фирма е наела инженери от калифорнийския производител на луксозни електромобили "Тесла".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
75 преди 8 години
До 15.Няма как да е иначе.Путин си спазва обещанията.В началото на първия си мандат,каза че целта му е да доближи стандарта на живот на обикновения руснак/ не на военните !!!,на редовите хора/, до този на Португалия.И човекът си следва целите.
9
1
 
2
 
! Отговори
75 преди 8 години
До 14. Русия винаги в е била много по-напред във военните технологии.И винаги по назад във всичко друго.Това е руското мислене.Силна военизирана държава,обикновените хора,могат и само с хляб да оцеляват.Не знам за теб,но аз съм обикновен човек.Не използвам в ежедневието си балистични ракети.Използвам обикновени неща като телефони,компютри,телевизори и електричество,които не са измислени в Русия.Ако ти използваш балистични ракети в ежедневието си, си прав за себе си.
8
0
 
6
 
! Отговори
д преди 8 години
тоест ще си поръчат части от различни компании и ще накарат друга да им ги сглоби а те само ще сложат ябълката....както винаги
7
4
 
1
 
! Отговори
75 преди 8 години
До 11 Прости хора,като всички западняци.Не е лесно да измислиш нещо ново. Ако някой може да измисли нова кола/или каквото и да е ново нещо/ това е само Путин.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе са никакви глупости, я обясни тока от АЕЦ колко емисии бълва? Нула! Седни си 2ка!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е за възход на електрически автомобили...така природата ще се запази
4
1
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Сигурно ще е поредното фиаско като китайския им часовник, но хубавото е, че поне ще популяризират коли без СО2 емисии.
3
0
 
7
 
! Отговори
знайко преди 8 години
За напред ни съобщавайте в кой бизнес НЕвлизат,ще много по лесно и за вас и за нас!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Когато произведат първата FullHD AmoLED тоалетна чиния обещавам да си я купя веднага.
1
0
 
14
 
! Отговори
да преди 8 години
те и в бизнеса с телевизори щяха да влизат през тази година, но нещо се отказаха...

Спонсорирани публикации