YouTube платен скоро в САЩ. Дали?

Google възнамерява да поиска 10 долара месечна такса
28 сеп 2015 15:16,
30
YouTube платен скоро в САЩ. Дали?
Снимка: Reuters, архив

YouTube обмисля да въведе такса за съдържанието си в САЩ. Предполага се, че промяната ще настъпи в края на октомври, тъй като сайтът е започнал да изпраща писма до клиентите си, които са качили видеа.

В тези писма собствениците на съдържание се умоляват да се съгласят с новите условия на сайта най-късно до 22 октомври. В противен случай техните видеа няма да бъдат достъпни за "публично показване или монетизация в САЩ", пише bTV.

Притежаваният от Google сайт за споделяне на видео отдавна подготвя такава стъпка, но никога не е конкретизирал срокове за въвеждането й.

Вероятно абонаментът ще бъде за пакет от две услуги, включващ стриймингът на музика YouTube Music Key (в момента е в бета версия и не е наличен в България), както и възможността да се гледа всичко в YouTube без реклами.

Според източници от бранша Google възнамерява да поиска 10 долара месечна такса за двете услуги. Това е изненадващо ниска цена, тъй като се предполагаше, че сам по себе си YouTube Music Key ще струва 10 долара.

От YouTube отказват коментар по темата, но споделят, че собствениците на над 95% от видеосъдържанието в сайта са приели новите условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AU-U-U,KAKVA NOVINA NAPRAVO MI SPRYA KRAVTA.
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ден и нощ не спя от вълнение дали youtube ще стане платен в САЩ.
3
4
 
31
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Не си спомням нещо в нета да е поискало пари и да е прокопсало!!Давам примери:Навремето дир.бг поиска пари за електронната си поща.Резултата беше масов отказ и излизане на челно място на abv.bg.После първия що годе приличен сайт за пазаруване aukro.bg почна да иска пари в резултата на това почти фали и дръпна prodavalnik-a.Който обаче сега на свой ред върви към дъното!!Добре ,че в интернет болшинството си знаем правата ,че ако бяха дърти комунисти потребителите и тука щяха да доят!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
Секс преди 8 години
Да правят като вяръра.
1
1
 
24
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Нека си пускат реклами, аз не ги виждам.uBlock Origin + Ghostery

Спонсорирани публикации