Google обезсмисля инсталирането на приложения

Съдържанието на апликациите ще може да се стриймва онлайн
19 ное 2015 12:30, Бойчо Попов
8
Google обезсмисля инсталирането на приложения
Снимка: Ройтерс

 Американският технологичен концерн Google започва сериозно да експериментира с т. нар. „излъчване“ (Streaming) на приложения и за първи път показа как си представя тази функция, предава Gizmodo.

В днешно време потребителите могат да намерят много неща чрез мобилното търсене в Google и директно да извършват дейности. За повечето от тях обаче е нужно да се посeти сайтът на съответната услуга или да се свали приложение. На това скоро може да бъде сложен край, защото Google тества стрийминг на приложения.

Трудно е да си представим отсега как би изглеждала тази услуга, но концернът дава и конкретен пример. Ако търсите хотел за през нощта и бъдете насочени към приложението „HotelTonight“ (в бъдеще в резултатите от търсенето ще се появяват и резултати от приложения), то приложението ще бъде излъчено в прозореца на браузъра.

Става дума за пълноценно приложение в интернет, чрез което може например да се резервира хотелска стая. Потребителят няма да се нуждае от сваляне на приложението чрез Play Store. Тази възможност се запазва, но има ситуации, при които имаме нужда от приложение само еднократно. Точно за това е новият стрийминг на Google.

В момента възможността се тества в тесен кръг с няколко партньора. Цялото взаимодействие с функциите на приложението ще се осъществява така, сякаш то е свалено.

Идеята за стрийминг на приложения чрез браузъра изглежда е съществувала отдавна в Google, защото слухове за нея имаше и през лятото.

Още технологични новини четете в Investor.bg!
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Google
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Кофти преди 8 години
Кофти работа е събирането на данни и то най-вече от Гугъл. И другите го правят ама Гугъл се оливат направо. От къде на къде в бекграунда ще ми дърпа ресурси на телефона и Хрома на лаптопа?! Защо?!
5
0
 
13
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Първо превърнаха сайтовете в приложения (в общ план, изключая приложението фенерче и още няколко), сега правят обратното.
4
0
 
4
 
! Отговори
Кристиян преди 8 години
Google, какво да ви говоря!
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се замисли човек, много голяма част от приложенията не са нищо повече от пренаписани версии на уеб-страниците. Ако се абстрахираме от специализираните, като слушане на музика и правене на сниммки, то какво остава - приложения за пазаруване, информация за времето, онлайн видео, новини, хотели, карти,и т.н. Всички тея програми могат да се махнат и да се ползват уеб услугите. Програмите са за улеснение само.
2
8
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Изродски изпълнения като Google Play Store не трябва да съществуват камо ли да мутират в още по-концентрирани решения. Така както можеш да си свалиш Windows софтуер от всяко едно място би трябвало да се свалят и Android приложения след проверка за вируси, malware и прочие гадости. Но Google просто иска да глътне целия свят...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност нещо подобно има и сега - Google Labs в Gmail. Достатъчно е просто да активирате екстрата. На мен идеята на Google ми допада, има само един недостатък: необходима е непрекъсната и неограничена свързаност. Има приложения, които се ползват офлайн и по принцип не им трябва интернет. Един калкулатор например или музикален плейър. Пък дори и приложения, които по принцип искат интернет като поща и календар - можеш да ги ползваш и офлайн, за да четеш и пишеш мейли, като се вържеш, той ги праща