Новата конзола на Nintendo в началото на 2016-а

Устройството носи кодовото име Nintendo NX
1
Новата конзола на Nintendo в началото на 2016-а
Снимка: архив Ройтерс

Една от най-лошо пазените тайни в гейм индустрията – фактът, че японският производител на конзоли Nintendo готви усилено заместник на своята недооценена Wii U, бе подхранена от нови спекулации, според които новата конзола, която носи кодовото име Nintendo NX, ще навлезе във фаза на масово производство още през първото тримесечие на 2016 г.

Това поне се твърди в нов материал в реномирания тайвански технологичен сайт DigiTimes. Ако информацията е достоверна, то това значи, че цикълът на Wii U навярно ще се окаже по-кратък от очакваното.

Медията се позовава на данни от големия китайски доставчик Foxconn, който твърди, че производството на Nintendo NX ще започне към края на първото тримесечие, а предварителните поръчки са за 10-12 милиона бройки. Нещо повече - макар че това изглежда наистина малко вероятно, слуховете говорят за старт на доставките на новата конзола по магазините през второто тримесечие на 2016 г.

Самата Nintendo очаква продажбите на новата конзола да достигнат 20 млн. броя, но дори по-скромните 10-12 млн. броя ще са достатъчни, за да може компанията да устои на конкурентите Sony и Microsoft, които според експертни мнения ще продадат между 13 и 18 млн. конзоли през следващата година. За да бъдат постигнати тези резултати обаче и за да не изостане Nintendo зад конкуренцията, са нужни много усилия, защото освен неизвестния засега хардуер трябва да има и нови игри за Nintendo NX, които да направят конзолата интересна.

Освен Foxconn, доставчици като Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision и Jantech също ще осигурят компоненти за конзолата.

Засега Nintendo не коментира така тиражираните слухове, но е ясно, че компанията действително работи върху пускането на наследник на Wii U и все по-вероятно изглежда неговата поява да е по-скоро отколкото се очаква.

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Nintendoпазар на конзоли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари