33% ръст на продажбите на смартфони отчита Мтел

Увеличението е за периода януари-ноември
11 дек 2015 17:22, Елена Кирилова
8
33% ръст на продажбите на смартфони отчита Мтел
Снимка: архив Ройтерс

 Мтел се радва на 33% ръст в продажбите на смартфони, сочат данните на компанията за периода януари-ноември 2015 г, посочва компанията.

По думите ѝ резултатите са доказателство за нарастващия интерес към смартфоните, чийто дял възлиза на 68% от целия пазар на мобилни телефони, продадени от фирмата. За сравнение през същия период миналата година той беше 45%.

Мтел посочва, че традиционно клиентите, купуващи смартфони, се интересуват много от устройства на Samsung и Apple, които остават най-популярните, когато става дума за покупка. Сред предпочитаните марки се нареждат също LG и Sony, но се наблюдава тенденция все по-търсени да са и брандовете Lenovo и Alcatel.

Сред най-продаваните модели от началото на годината до ноември са Lenovo A536, Samsung Galaxy S3 Neo, Alcatel Pop D5, Lenovo A319, Samsung Galaxy Core 2 Dual, LG L Bello, Alcatel C3, Alcatel Pop C7 Dual, HTC Desire и iPhone 6.

Според мобилния оператор все по-голяма част от клиентите търсят устройства, които да предлагат характеристики, близки до тези на топ моделите. Същевременно обаче държат на по-достъпните цени, ето защо не е изненада, че преобладават продажбите в по-ниския ценови сегмент.

На продажбите се отразява и нуждата на потребителите да бъдат свързани с интернет. Благодарение на това Мтел отчита не само увеличение на продажбите на смартфони, но и на мобилния интернет.

„Данните за третото тримесечие на годината показват, че увеличението на клиентите на мобилен интернет е над 30%“, коментира Симеон Донев, директор „Продукти и услуги“ в компанията.

Повече технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Мтелпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Вечно ли консултантите им са заети що на мода е това
8
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Тия мрежи в ловеч що са така две три черти моля оправете ги
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До коментар 7:яявно толкова много е "Напред" твоята фирма мозъчно и финансово,че вече си купувате модели като iphone 6 edge,който НЕ СЪЩЕСТВУВАГлупако научи поне малко ЗА ТОЗИ БИЗНЕС И ТОГАВА ПИШИ. Човека е казал ръст на дадено нещо и за какво да те лъже.Това не е като 4G на теленор,които ползвам до януари и бягам,защото тяхното 4g е уникално смешно със скоростта,която ми показва на телефона 5мгб,че то на служебната ми флашка от Мтел в 3G ми показва 3,9мгб.
6
3
 
6
 
! Отговори
Онанимен преди 8 години
Статията е изпълнена с куп лъжи. 1. Когато говорим за МТЕЛ, той винаги ви лъже някъде.2. Тази година от моята компания само 2-*** души си купиха телефоните от България (1 бр. Huawei и 1 бр. iPhone 6 Edge) като и двата са купени от Теленор. Останалите 8 човека от компанията сме купили над 10 телефона с поръчки зад граница. Тоест нито МТЕЛ има 50% от тези покупки, нито ще ги има някога.Стига с тия платени статии, МТЕЛ е в поредна криза както финансова, така и мозъчна.
5
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
А на виваком кога мислят да си оправят онлине услугите докога тази умряла поддръжка щее така Зима пари неподдържа а искат онлине какво става
4
2
 
5
 
! Отговори
жмел преди 8 години
еМ тел - ем бодлива!
3
1
 
6
 
! Отговори
Eftindjos преди 8 години
Mtel promociq LG G3 samo sega za 850lv. lG G3 kata mi kupena predi 3 meseca beshe na ne promociq 580lv. Halal da sa im na klientite im tiq promocii!!!
2
3
 
0
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Нормално, като ги продават за по 1 лв.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ментел са много добри само в договорите за по 2г. В цял свят дават телефоните по 1долар срещу 2г договор само тука ти намалят към 20-30% и те обуват 2г с яка такса. Живи и здрави да са имам още една година и късам с тях.