iPad-ите може да са полезни за малките деца

Наподобявали традиционни игри
24 дек 2015 22:32, Александър Попов
13
iPad-ите може да са полезни за малките деца
Снимка: Reuters, архив

iPad-ите може да са и полезни за малките деца, защото наподобяват интерактивните игри и с тях могат да учат нови неща, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на ирландски учени.

Повечето двегодишни деца, които имат достъп до iPad или смартфон, се справят отлично с тях, могат да ги отключат и да търсят приложения и игри.

Миналата година обаче британският Национален институт по здравеопазване препоръча децата да имат дни без телевизия и екранното им време да е ограничено до най-много два часа дневно.

Ново изследване на учени от катедрата по педиатрия и детско здраве в университетската болница в Корк, Ирландия, показа, че тъчскрийн технологията въздейства различно върху мозъка на най-малките от пасивното гледане на някакво предаване. Нивото на интерактивност с нея е сродно на традиционната игра.

Учените са работили с 82-ма родители на деца на възраст от 1 месеца до три години. Те са им казвали колко време малките използват тъчскрийн дневно и дали могат да отключат екрана и да прелистват страници, или да разглеждат картинки, дали разпознават и използват определени символи, например икони за игри.

Повечето родители са имали устройство с тъчскрийн и 87 процента от тях са го давали на детето си да си играе средно по 15 минути на ден.

Девет от 10 души са казали, че детето им може да отключва екрана, да го плъзга, а две трети - че малките активно търсят каквото искат. Средната възраст за тези умения е 24 месеца.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: iPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
Ломоносов ,Менделеев , Архимед , Стиви Джобс , Бил гейтс все на компютри са писали като малки нали в една от северните държави ги вкараха в училищата ,защото било много полезно - и година след това изкараха проучване ,че писането с молив и лист развивало много повече важни дялове на мозъка - накратко правят си експерименти .
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето ми на 2 год и 8 месеца буквално пощръклява дори след няколко минути гледане на ютюб на таблет. Става нервна, избухлива. Това е твърде много и тежка за смилане информация за едно малко дете и то се ошашавя от нея. За това спряхме да й даваме таблета засега.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахахаха мога да си купя IPad-и на корем, само дето никога няма да се случи момче. IG.u.y устроисва ... няма начин . Всъщност съм малко недоволен че заради ниските им продажби в еврозоната някои от топ моделите на андроид може да си ги вилнеш само през USA или Азия. Ако бяха много читави нямаше да се налага да се намесва регулатор та да опази профита на пършивите ябълки.
6
6
 
1
 
! Отговори
surr3a1 преди 8 години
аман от комплексирани ***. като не можете да си купите ipad, недейте да плюете!Типично по български, оня никога не е работил с него, ама понеже го е яд, че не може да си го купи и бълва простоий.Всичко с андроид не става за ползване, но за вас и вашите деца си е Ок!
5
1
 
10
 
! Отговори
Старомоден преди 8 години
Може и да са много полезни, но аз съм си старомодел и ще се опитам поне до 6-7 годишна възраст детето ми да е по-далеч от такива дрънкулки. Освен това смятам, че 2-3 конструктора ще развият мисленето и сръчността на детето много повече, отколкото някакви високотехнологични джаджи, които по абсолютно никакъв начин не развиват сръчността на детето.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другите марки не стават обаче само ябълката е полезна, всичко останало е вредно.
3
1
 
14
 
! Отговори
ФО преди 8 години
купувайте за 2000 лв. играчки за децата.Но задължително бъгавите Ябълки
2
2
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тия па и на 2-годишни искат да си продават дрънкулките.. До къде стига алчността!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама само I Pad, или и други марки стават