BG "умен" часовник пази детето, представят го във Вегас

С Myki родителите наблюдават децата си в реално време
Обновена: 5 яну 2016 10:47 | 5 яну 2016 10:07,
17
BG "умен" часовник пази детето, представят го във Вегас
Снимка: Facebook

"Умен" детски часовник ще представи България на изложение в Лас Вегас. MyKi е създаден да пази децата от опасности, разказа за БТА Димитър Димитров - изпълнителен директор на ALLTERCO Robotics.

Myki, който дава възможност на родителите да наблюдават детето си от разстояние в реално време, ще се опита да впечатли посетителите на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, което започва в сряда.

"В днешния технологичен свят децата искат да бъдат все по-независими и за родителите е истинско предизвикателство да контролират тяхното ежедневие. Ето защо ние се постарахме да създадем продукт, който да се харесва на децата и да ги забавлява, като заедно с това изпълнява и най-важната си функция - да докладва на родителите за състоянието и местоположението на детето им", обясни Димитров.

"Умният" часовник разполага с GPS приемник и SIM карта, благодарение на които е способен да излъчва сигнал за локация, както и да приема обаждания. Родителите могат да се свържат с часовника на детето по всяко време чрез безплатно приложение за Андроид и IOS, както и през уеб.

Освен това часовникът има възможност да набира спешни номера и да известява за опасност чрез специален SOS бутон, което според разработчиците е едно от най-големите предимства на продукта.

По думите на Димитров, основа мисия на MyKi е превенцията и защита на детето, което израства в свят, пълен с опасности. От компанията се надяват, че чрез "умния" часовник биха могли да окажат положително влияние върху тенденцията, която се наблюдава напоследък - подрастващите да бягат от домовете си и да се налага полицията да ги издирва със седмици.

Myki може да бъде изключително полезен и в случай на отвличане или изгубване. А ако детето реши да хитрува, родителите веднага биват известени, че часовникът е свален или изключен, посочи Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
fox4o преди 8 години
Платена реклама ....
6
0
 
2
 
! Отговори
Варненьец преди 8 години
Аз го взех за сина ми и съм доволен... Дотолкова, че детето в следващите 2 години няма да има смартфон, имам връзка с него ако се наложи (случвало се е преди да се ядосвам защо не съм му взел). Просто върши работа за това, за което съм го взел... Това е...
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това "изобретение" се продава в известни китайски страници на цена 30-50 долара и работи със сим карта. Има го от преди 6-7 години, има го и за кола като се свързва към акумулатора вместо вградена батерия.Още едно доказателство, че живеем в страна машина на времето. Това което го има в развитите страни при нас е актуално по-късно.
4
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 8 години
До boby: (почти) нищо повече, като изключим, че (предполагам) не е привлекателен за крадците като смартфон за 300+ лева, няма да се чупи лесно (не знам дали твоите деца изтърват телефоните си по-малко от моите), както и разни чисто софтуерни проблеми - в момента съм сложил програмка на смартфона на сина ми, която прави баш същото, НО! всякаквите там опции и допълнителни програми, служещи да увеличават живота на батерията, спират нормалното функциониране на тази програма, тъй като спират GPS-a
3
1
 
8
 
! Отговори
твърде смарт преди 8 години
До bobyАко мога да върна времето назад едно от нещата, които ще направя е да не давам на децата си смарт телефони твърде рано. Каква би била ползата от това - не се губи и чупи от децата докато играят, знаеш детето къде е, вероятно е в пъти по-евтин от смарт телефон - Да, ако имат смарт фон те не играят на вън и винаги знаеш къде са - забили поглед в поредното приложение... така че това е за малкото останали деца които все още играят на реални игри...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кой по-умен, респективно по-глупав: часовникът или създателите му. Или пък бъдещите му купувачи.
1
1
 
13
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ще го одобрят с две ръце.От тук до зачипяването е само крачка

Спонсорирани публикации