Най-сетне! Samsung започна ъпгрейд до Android 6.0

Това се случва седмица преди представянето на следващия топ модел
Обновена: 16 фев 2016 12:22 | 16 фев 2016 11:04, Бойчо Попов
9
Най-сетне! Samsung  започна ъпгрейд до Android 6.0
снимка: Ройтерс

 Едва седмица преди очакваното представяне на новите си флагмани Galaxy 7 корейският технологичен концерн Samsung обяви официално, че най-после започва актуализация на мобилната операционна система на смартфоните Galaxy до Android 6.0 Marshmallow.

Първи, разбира се, без изненада са сегашните топмодели Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, за които потребителите могат да очакват обновление всеки момент.

Корейската компания обещава да добави още устройства към списъка с модели, които ще получат Marshmallow, но това ще се случи в следващите седмици. 

Заедно с новия Android 6.0 компанията ще добави и нови възможности за ползване с извития екран на модела edge.

За съжаление, Samsung не пояснява кога актуализацията може да достигне до другите смартфони и таблети, отбелязвайки само, че ще направи „отделни съобщения за подробностите за графика на актуализацията на операционната система за всеки пазар според пазарната ситуация и изискванията на операторите“. Каквото и да означава това.

Android 6.0 Marshmallow беше обявена през май миналата година и предлага редица нови функции, включително т. нар. Now on Tap. Тази функция по същество поставя силата и мощта на Google Now навсякъде в операционната система, позволявайки на потребителите да търсят контекстуална информация за всичко - от филми, ресторанти, контакти. Налични са и няколко функции за пестене на батерията, които трябва да означават, че потребителят може да се надява на повече издържливост на батерията.

Както винаги обаче чувството на безсилие за феновете на Android заради бавната актуализация продължава да властва. Несъществуващият график за актуализацията на Samsung за устройства, различни от S6 и S6 Edge, е само върхът на айсберга.

Въпреки че има актуализации при някои други производители (G4 на LG вече има новата операционна система при повечето оператори, както и второто поколение на Moto G на Motorola) процесът е бавен и непредсказуем.

 Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Samsung
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Не ме учудва, нещата с Хандроида са така. Всяко нещо си има цена. Иначе е точно така, визуално открадната ОС от айОС, но написана безумно тежко. На практика, Андроид е едно Джава приложение и като всяко такова, когато се натовари - забива. Не случайно е безплатна:)
5
1
 
1
 
! Отговори
DE преди 8 години
NEXUS #1
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АндроИДИОТ е една умряла, първобитна и бъгава ОС, открадната от Apple преди 8 години. Ако имаш нещастието да работиш с подобно чудо, осъзнаваш че то е по скоро "сделано" в Гугль, отколкото "made" by Google.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление новите "удобства" обикновено са доста неудобни за работа. До номер 1От телефоните, които излизат тази години колко са с KitKat?Колко от телефоните с Lilipop няма да могат да се обновят с Marshmallow.И последен въпрос - колко от телефоните произведени преди появата на 5-та версия, са пуснати на пазара с 5-та версия? Естествено, че повечето ще са с KitKat - просто са стари телефони, още в употреба.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HTC отдавна ъпдейтнаха,даже и M8 телефона е на две години.Тия пластмасови глупости отиват при Нокия.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки трети андроид е kitKat

Спонсорирани публикации