Не соц, а смарт! Първият "Правец" за 169 лева

Всички компоненти са внос от Тайван, но се сглобяват в България
18 фев 2016 18:00,
107
Не соц, а смарт! Първият "Правец" за 169 лева
Снимка: "Правец"

До седмица на българския пазар ще се появи смартфон с марката "Правец", който ще се предлага на цена от 169 лева. Това заяви пред Investor.bg. Георги Баров, представител на екипа по продажбите на компанията.

По думите му продажбите на телефона ще се осъществяват единствено в магазина на "Правец" в София и няма да се продават в други търговски обекти.

Смартфонът носи името "Правец 4+" и е оборудван с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon.

"Той е с 8GB памет и 4,7-инчов диагонал на екрана", обясни Баров.

Устройството разполага и с 8MP камера, снабдена с Autofocus и Led Flash, става ясно от сайта на компанията. "Правец 4+" е с дебелина от 7,2 мм и тежи 100 грама.

По думите на Баров отново до седмица през сайта на компанията ще може да се поръчва и нов геймърски компютър, който ще е със завишени параметри. Той ще разполага с 8-ядрен процесор на Intel, а на самия уебсайт ще има конфигуратор, така че купувачите да могат да изберат компонентите, които предпочитат за него.

Поради тази причина компютърът няма точно определена цена, а тя ще зависи от конфигурацията, която предпочита клиентът.

Марката "Правец" се завърна на българския пазар още в края на 2014 г., когато пусна за продажба лаптопа Правец 64М. Тогава компанията заяви, че новото устройство е наследник на Правец 8М, който е създаден през 80-те години на миналия век и разполага с 8-битов процесор.

Зад проекта стои компанията за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн", чийто собственик е Бойко Вучев.

Всички компоненти за устройствата се доставят от Тайван, а самото им сглобяване се случва в България.

Още икономически новини четете в investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Правецнов смартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРАВЕЦ си беше марка, е и сега е марка която трябва да се докаже нека да мине време да ги видим как ще се докажат на пазара,страхотно ще бъде една доказала се марка ПРАВЕЦ отново.Не мисля че е необходимо да взима 20% от дяла на ябълката ,което би било страхотно ,но трябва да докаже телефон с своите потребителка аудитория, от което следва че се доказала и като качество цена.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитат: "Ябълката се сглобява в Китай... " Зависи за кого!!!!!!! Когато си купиш Apple продукт в България, то той е произведен на друго място- но не и в Китай- ето ти адреса: U zamecku 27, Pardubice, Ceska republika PSC 532 01. Нарочно съм го написал без чарки и хачки, защото сайта не ги приема! И да! Това е адреса на една от фабриките на FOXCONN в Чехия и наистина не правят консерви с морска риба и наистина работниците са главно виетнамци! И тъщата живее на 3 спирки от там! И още живее.........
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
62, Ябълката се сглобява в Китай, от Foxconn, дългогодишен партньор. И всички компоненти са с ясно качество и дизайн, къде на самата Ябълка, къде на други големи компании. Нека правят смартфони в Правец. Пазара ще покаже дали ще ги бъде или не. Само дето повечето компоненти (вероятно като изключим процесора) на този телефон са generic, от там и такава цена.Зашеметяващи са подобни невежи постове.
48
4
 
3
 
! Отговори
Ники преди 8 години
За момент се зарадвах, но за същите пари си купих лаптоп леново с далеч по-добри параметри от предлаганите в конфигуратора ( и то преди година, когато струваха далеч повече )!
47
7
 
5
 
! Отговори
386 преди 8 години
Ужас това в комбинация с андроид ще е старшно.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индийският със същите параметри струва 6.50лв.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A Ябълката къде се сглобява. че така злобно сте се разпенили срещу тоя Правец?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко че всички компоненти са правени в Тайван и само се сглобяват в България. Кое реално е правешко? Десктоп уолпейпъра?:/
43
3
 
9
 
! Отговори
Вече ли? преди 8 години
Цитат: "Руския Yotaphone се продава вече по целия свят..." Приятелю, имаш грешка не ВЕЧЕ, ами ОТДАВНА е правилната думичка!!! Купил съм си и Йотафон и дънна платка от Ростех още преди 2 години, ама от Чехия, от ALZA.CZ, защото отдавна не живея в България... Работи си всичко- така като трябва. Отчитай и факта, че тези продукти не са никак евтини!!! Какво като се произвеждат в Руско? Ами, то в Унгария правят коли Suzuki SX4- и какво от това? Да не би да не вървят? Напротив- вървят си!
42
0
 
0
 
! Отговори
Стрезов преди 8 години
абе тоя шефа на правец , госин Вучев какъв е на Димитър Вучев?
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е читав ще си го купя. Нека да има повече такива фирми, това ще помага и на икономиката. А, частите а един телефон могат да са от различни държави и производители.
40
0
 
0
 
! Отговори
onz преди 8 години
тва не е клонинг на леново хилядарката, нали?
39
8
 
12
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Китайски "Правец".Нищо българско няма в този "смартфон".Поредната смехория.
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия произвежда Yotaphone който е доста добър и вече се продава в целия свят,....................Другарю, ... ако беше ПОНЕ МАЛКО запознат щеше да знаеш, че въпросния руски телефон е никому ненужен ***. А че се продавал по целия свят - само в изкривеното ти съзнание.Да той капитализма е виновен, че не произвеждаме нищо ... и Епъл и Самсунг и всички останали са рожби на Северна Корея ... нали така другарю ?
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истРуският Yotaphoneyoutube/watch?v=_QJHnH8nS0U
36
2
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
призвеждат и Армада, СУ-35 и Калибър а ти ще си останеш никой!
35
3
 
6
 
! Отговори
ист преди 8 години
до анонимен 40Руският смартфон кой калибар е.
34
4
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До 42:Щях да се радвам, ако в тоя телефон имаше поне 1 българска част.. Мислиш ли, че китайците, които сглобяват продуктите на Apple се радват особено?
33
5
 
27
 
! Отговори
Зязя преди 8 години
Ей тая пуста българска злоба не ни дава покой и ни завлече до дъното. Радвайте се бе и го купуваъте зада може да се развива нещо българско. За да има работа за хора и да има стимул за младите. А за тия дето само мрънкат ...айде стига! Направете и вие нещо! А иначе БРАВО!!! Желая успех в смелото начинание..ще си купя!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще има и версия Т - на скриншота ще излиза образа на бай Тошо!

Спонсорирани публикации