Twitter пуска видеа и GIF-ове директно в съобщенията

Социалната мрежа става малко по-разчупена
18 фев 2016 10:00,
1
Twitter пуска видеа и GIF-ове директно в съобщенията
Снимка: Twitter

Twitter обяви, че потребителите вече ще могат да записват и постват видеа директно в съобщенията си, както и да си избират между различни GIF картинки, за да ги направят още по-интересни. Новите опции към съобщенията ще бъдат достъпни и за iOS, и за Android потребители, като постепенно ще ги добави за всички потребители.

До днес Twitter феновете можеха да вкарват само снимки в своите директни съобщения, но сега услугата за чат между потребителите ще добави бутон, от който те ще могат директно да записват видеа и да си ги пращат помежду си от мобилното приложение на социалната мрежа.

Освен това, Twitter пуска и свои собствени категории с GIF картинки, които ще могат да бъдат браузвани или по имена на категории, или директно по ключова дума. Те ще могат да бъдат добавяни не само в директните съобщения, но и в туитовете. За сега и тази опция ще е достъпна само от мобилното приложение на компанията, а за десктоп предстои да се разбере кога.

Twitter си партнира с базите на търсачките за GIF картинки Giphy и Riffsy, които все по-често се използват от потребителите на всички водещи социални мрежи, за да изразят тяхното мнение и да спестят изписването на текст. И до сега имаше опция да се пускат гифове, но те се появяха като линк, а сега вече ще се виждат директно като анимирана картинка.

Дали новите възможности ще задържат интереса на 320 млн. активни потребители месечно, с които Twitter може да се похвали, предстои да се разбере. Компанията се опитва да се позиционира все по-добре в дискусиите и чатовете, които се появяват покрай важни събития на живо, присъединявайки се към директните си конкуренти като iMessage, Facebook Messenger и други.

Twitter пуска видеа и GIF-ове директно в съобщенията
Снимка: Twitter

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: twitterвидеаGIF картинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
Twitter е история. Пишете за нещо актуално.

Спонсорирани публикации