НАСА регистрира рекорден брой кандидати за астронавти

Между 8 и 14 души ще бъдат включени в елитния екип на астронавтите
20 фев 2016 21:19, Елка Василева
11
НАСА регистрира рекорден брой кандидати за астронавти
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство е получило над 18 300 хиляди заявки на кандидати, след като публикува своята оферта за набиране на астронавти, което представлява рекорд в историята на НАСА, съобщава Франс прес.

Сегашният брой на кандидатите е три пъти голям в сравнение с 2012 година. През 1978 година за професията астронавт кандидатстваха 8000 души.

 "Повишеният интерес не ни изненадва, заяви ръководителят на ведомството Чарлз Болдън. Много американци искат да дадат своя принос в подготовката на наша бъдеща марсианска мисия".

Процедурата за набирането на астронавти за НАСА стартира на 14 декември и приключи на 18 февруари. През следващите 18 месеца космическото ведомство ще отсее между 8 и 14 души и ще ги включи в елитния екип на астронавтите. Имената на избраните ще бъдат оповестени в средата на 2017 година.

Преминалите успешно курса на обучение ще летят на четири апарата - Международната космическа станция, на два частни кораба - "Дракон" и "Спейс екс", и на "Орион". Последният е първата капсула на НАСА, която ще може да изведе екипажи отвъд земната орбита към 2021 година.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: НАСАастронавти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
ужас! преди 8 години
Боже господи! Хиляди самоубийци са подали молбата си в НАСА! Толкова много!
4
2
 
1
 
! Отговори
не искат на земята преди 8 години
"...18 300 хиляди..."18,3 млн??
3
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До АнонименНие знаем ,че тази професия ще си стане нещо средно между тираджия и моряк защото вече сме на зор да се започва добиването на редки елементи от луната и Марс! Добив на Хелий-3 от Луната трябва да започне до 5-10 години - много е спешно да сложим ръка на тази работа, иначе ще стане като с прометей ако нещо се издъни от Путин или китайските другари!
2
1
 
2
 
! Отговори
Ммммммда... преди 8 години
...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И там ако напират за държавна хранилка.

Спонсорирани публикации