Galaxy S7 – идея по-близо до виртуална реалност

Samsung целят да си върнат обратно част от потребителите
22 фев 2016 12:22, Бойчо Попов
12
Galaxy S7 – идея по-близо до виртуална реалност
снимка: Ройтерс

Samsung представи новите си смартфони Galaxy S7, които включват подобрени компоненти и връщане към една популярна функция. Всичко това е най-новият опит на компанията да вдъхне живот на своята премиум линия продукти и да покаже надмощие над Apple, пише Bloomberg.

Спортният модел S7 е с 5,1-инчов екран, който използва собствения за компанията процесор Exynos или такъв на Qualcomm, докато по-големият 5,5-инчов модел Edge разполага с извит дисплей, какъвто компанията показа за първи път миналата година. Въпреки че новите телефони са почти идентични на линията S6, Samsung връща слота за карти памет и добавя батерия с по-дълъг живот, след като миналогодишната не се оказа достатъчно добра и това отблъсна част от феновете.

Усилията на Samsung целят компанията да си върне обратно част от потребителите, които са се насочили към Apple и китайските доставчици на смартфони. Компанията запазва формата на миналогодишните модели, но твърди, че е отстранила техните недостатъци. Всичко това се случва на фона на отслабването на глобалния пазар на смартфони. Тъй като финансовите резултати и цената на акциите спада вече за трета поредна година, най-голямата южнокорейска компания се нуждае от хитов продукт, след като S6 не успя да постави очакваните рекорди.Hidden Field

“Очевидно пазарът на смартфони се забавя малко”, твърди Жан-Даниел Айм, вицепрезидент на европейските телекомуникационни операции в Samsung. По думите му потребителят държи нещо повече от телефон в ръцете си.

“Когато използвате едно от тези нова устройства, това е повече от телефон, това е вашата камера, вашият MP3 плейър, вашият телевизор, вашият диктофон, това е всичко и нещо повече, а можете да очаквате и още”.

Новите модели са водоустойчиви. Те могат да издържат 30 минути на 1,5 метра дълбочина и идват в три цвята - златно, сребърно, бяло и черно. Освен това дават възможност за безжично зареждане. Устройствата работят с Marshmallow, най-новата версия на операционната система на Google - Android.

По-интересното е, че компанията, която залага на своята платежна услуга Samsung Pay, като нещо, което да отличи устройствата ѝ, е добавила Wells Fargo и TD Bank в Северна Америка в списъка с партньорите си в тази сфера. Платформата ще бъде пусната в Китай през следващия месец.

Миналата година Samsung изостави възможността за премахване на батерията и слота за карти за памет, тъй като целта ѝ беше да направи по-тънко устройство. През юли миналата година Samsung намали цената на смартфоните с модела S6, само три месеца след пускането им на пазара. Айм твърди, че компанията се е сблъскала със сериозни проблеми и това е довело до решението.

„Този телефон е по-мощен от всеки друг, който сме пускали в миналото, но също така има оптимизиран софтуер, който ще намали ползването на батерията и ще съчетае ползването на по-голяма батерия в по-малък размер“, допълва Ейм.

Kaк Samsung залага на виртуалната реалност вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоразумение струва 1500 лева сега, след 2 месеца ще е 500. iPhone струва $800, след 2 месеца може и да струва $1000, ако няма достатъчно. Ако има, ще струва $770
10
0
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
немам зъби и здравни усигоровки,немам работа и пари обче имам последния самсунг галакси ...луда работа е пичове тоа теуефон и лудница по цел ден си цъкам на него и съм адски щастилв,то не е фасебук,то не вайбър кефче...гъзар съм луд
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости, по-прости, най-прости,българи. Живеят в деградирала държава, без бъдеще, без образование, без здравеопазване, управлявани от престъпници, но с люти спорове, относно... телефони!
8
1
 
8
 
! Отговори
hmn преди 8 години
До Анонименизчакай за по-сигурно 4-5 години. До тогава си ползвай бакелитения телефон със шайбата.
7
0
 
4
 
! Отговори
Azi преди 8 години
Hidden Field, вече не:)хаха
6
24
 
6
 
! Отговори
Men преди 8 години
Има да чакат самсунг да си върнат клиентите, останалите китайски евтинджосни телефони предлагат същото качество на тройно по-ниски цени. Самсунг ако иска да се конкурира с iPhone ще трябва доста да се постарае, защото за малко повече пари получаваш много по-добър телефон. Не случайно най-качествените телефони са точно на Apple.
5
0
 
0
 
! Отговори
моторола преди 8 години
Препечатката от инвестор е пълна с неточности да не споменавам думи като пълни глупости.Споменатото лице изобщо не е ВП в споменатата кампания.Който се интересува моля да запомяда на представянето на моделната гама от дпес в Барселона където е World premier само че за Европа.
4
0
 
1
 
! Отговори
до неразбралите преди 8 години
LG - лъки, лъки
3
2
 
5
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
Нещо се обърках-тези 3 ТРИ цвята са златно,сребърно,бяло и черно.В задачата се пита ,кое от четирите не е цвят ?
2
3
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
Цената е безумна, над 1500 лв. ще е Едж модела, предполагам. То бива, ама чак пък толкова. Само след една година ще има Галакси 8, отново "уникален", разбира се. Дано поне да са оправили батерията. Да не говорим какъв "китаец" можеш да си вземеш за 700-900 лв. Само някой да не ми каже, че "Самсунг" и "Епъл" са "друга бира" и видите ли за тях можем и да си продадем ризата от гърба.
1
3
 
16
 
! Отговори
Математичка Досадка преди 8 години
идват в три цвята - златно, сребърно, бяло и черно - това екато вица наврменето дето бялото и церното са цветове, значи всички телевизори са цветни!

Спонсорирани публикации