Bosch ще си прави своя Internet of Things платформа

И германците влизат в битката за "умния" дом
11 мар 2016 21:10,
7
Bosch ще си прави своя Internet of Things платформа
Снимка: архив, Reuters

Европейската компания за техника Bosch реши да се съревновава със своите конкуренти от САЩ, стартирайки своя собствена облачна мрежа за свързване на какво ли не в интернет - от коли до фурни и съдомиялни, чрез Internet of Things, съобщава Reuters.
 
Bosch е един от германските индустриалните производители, който търси начини да се разграничи от вечния си образ на производители и да бъдат разпознавани и като доставчици на услуги. Това може да стане като използват данните, които техните машини генерират.
 
Bosch се надява всичкият опит в инженерството, който придобива през годините, да даде голямо предимство в направата на собствена IoT платформа, в която продуктите на компанията да "комуникират" помежду си, за да превърнат домовете на своите клиенти в една интелигентна реалност.
 
Съобщаването за плановете да прави собствена облачна платформа слага Bosch в директна конкуренция с технологични гиганти като Amazon, Google, Microsoft и IBM.
 
Базираният в Щутгарт производител смята data центровете му да се намират в Германия, надявайки се да спечели хората, които са негативно настроени към сигурността на информацията в американските сървъри - тема, на която жителите на Германия са изключително чувствителни.
 
Изпълнителният директор на Bosch, Волкмар Денър, обяви намерението за създаването на тяхна IoT платформа на конференция в Берлин вчера. Според него има достатъчно място за технологични компании на световния пазар - и за тези, които са изцяло в сферата на софтуерните услуги, и за тези, които искат да навлязат във "физическото пространство", визирайки техниката.
 
Към днешна дата над 5 млн. устройства на компанията са свързани чрез нейн собствен софтуер. Сред сегашните възможности са система, която да контролира температурата на дома от разстояние, както и автомобилни сензори, които да помагат на шофьорите да намират лесно места за паркиране. Точно тези устройства и ще бъдат цел на тяхната Internet of Things платформа.
 
На конференцията Денър не казва колко точно смята да инвестира в нея, но споделя, че Bosch годишно отделя около 500 млн. евро за развитието на нови технологии. Със създаването на платформата ще се открият и конкретни цени за ползването на различните услуги, но за сега не се казва колко точно ще струват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Proxy преди 8 години
Преди време Бош купиха фирмата ProSyst. Нейните програмисти са в София. Именно те са в основата на IoT на Бош.
2
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
айде де, до кога ше чакам фурната да ми праща нотификейшън на андроид дивайса, че трябва да досипя вода или да намаля градусите :)
1
2
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
До оооооффффНамаляват себестойност и увеличават печалбата. Никой не иска да прави здрави машини, защото ще умрат от глад. Нарича се "планирано износване" и е напълно легален трик на пазарната икономика. Като ти изтече гаранцията ще ти обявят такива цени на рез.части, че ще си купиш нов. Ако си сменял четки, които не са гаранционни, ще разбереш, че струват 10% от цената на нова машина. Никъде не е написано, че капиталистът трябва да се грижи за душевното състояние на овцете, които стриже. Бееее