Nintendo направи удар с новото си приложение

Miimoto се прие добре в Япония и скоро стартира на още пазари
Обновена: 18 мар 2016 21:34 | 18 мар 2016 19:12, Елена Кирилова
1
Nintendo направи удар с новото си приложение
Снимка: miitomo.com

Първите опити на Nintendo в сферата на смартфоните се радват на добър старт. Miimoto, безплатното приложение за комуникация, създадено от компанията, стана номер едно сред приложенията за социални мрежи в Япония за устройства с операционната система на Apple iOS. Това се случи в деня на пускането на софтуера, твърди компанията за пазарни проучвания App Annie. Line, най-популярното приложение за изпращане на съобщения, остана на второ място, пише Bloomberg.

Nintendo се опитва да си върне потребителите, които са се отказали от нейните продукти като Wii и устройствата DS. Базираната в Киото компания обеща да въведе своите хитови заглавия Super Mario Bros. и Donkey Kong в мобилния свят, което помогна за скока на цената на акциите ѝ с 33% миналата година. До момента президентът на компанията Тацуми Кимишима е пестелив по отношение на детайлите, заявявайки само, че следващата игра за смартфони ще включва един от най-обичаните герои на компанията.

Според Атул Гоял, анализатор на Jefferies Group, Miitomo е повече от инструмент за изпращане на съобщения, защото може да се превърне в платформа за дистрибуция на съдържание на Nintendo, а вероятно и на съдържание от трети страни на по-късен етап.

Miitomo в момента е достъпно само в Япония. Приложението позволява на потребителите да генерират автоматично анимационен аватар, използвайки снимка, направена със смартфон. Освен това могат да използват редица други възможности, като избор на параметри на образа и избор на глас, с който той да говори.

След това Miitomo започва да задава на потребителя въпроси като „Какво прави миналия уикенд“. Отговорите се награждават с виртуални пари, които могат да бъдат използвани за купуването на дрехи и аксесоари на аватара. След това Miitomo насърчава потребителите да споделят своите селфита от приложението във Facebook, Twitter, Instagram и Line. Освен това приложението дава бонуси за свързване с приятели.

Nintendo планира да пусне Miitomo достъпно в още 15 страни този месец, включително САЩ, Франция, Германия и Русия. Компанията заяви, че ще пусне пет игри за мобилни устройства до март 2017 г.

"Имаме добър старт и получихме положителна обратна връзка“, заяви говорителят на Nintendo Ясухиро Минагава. Той отказва да разкрие какъв е броят на свалянията на приложението, но е категоричен, че Miitomo ще продължи да се развива. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Играта с кученцата нинтендогс е едно от най-хубавите занимания за деца създавани някога. Затова ще ги уважавам винаги.

Спонсорирани публикации