Зукърбърг отново ухажва комунистически Китай

Срещна се с представител на властите, занимаващ се с пропагандата
21 мар 2016 13:00, Елена Кирилова
22
Зукърбърг отново ухажва комунистически Китай
Снимка: архив Ройтерс

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се е срещнал с един от високопоставените китайски служители, занимаващи се с пропагандата в азиатската страна. Срещата с Лиу Юншан се е провела в Пекин и е част от усилията на Зукърбърг да стопли отношенията на социалната мрежа с един от няколкото пазара, в които тя не е достъпна, предава Ройтерс.

Срещата, каквито по принцип се организират рядко, беше обявена официално от китайската държавна новинарска агенция Xinhua. Тя предполага в нея опит за сближаване между Facebook и китайското правителство, въпреки че Пекин упорито цензурира и осъществява контрол върху интернета в страната.

Луи, който е част от Постоянния комитет на Комунистическата партия - върховната власт в Китай, похвали технологиите и методите на управление на Facebook, предаде Xinhua.

Зукърбърг е в Пекин във връзка с Китайския форум за развитие - държавна конференция, която събира на едно място най-големите ръководители на компании и управляващия елит на страната.

Китай “се надява, че Facebook може да сподели опит и да подобри взаимното разбирателство с китайските интернет компании”, писа агенцията, цитирайки думите на Лиу към Зукърбърг.

По-рано тази година Пекин въведе нова регулация на онлайн публикациите. Според анализаторите те могат да поставят допълнителни ограничения върху чуждестранните интернет компании, които се опитват да работят в Китай.

Онлайн медиите трябва да “промотират основните социалистически ценности” и да разпространяват идеите, морала и знанията, които подобряват качеството на нацията и насърчават икономическото развитие.

Чуждестранните компании в Китай, особено медиите, се сблъскват с политически натиск от страна на редица нормативни актове. Вестникът на военните в страната писа, че интернет е най-важният фронт в идеологическата битка срещу “западните антикитайски сили”. 

Повече технологични новини можете да откриете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Sub преди 8 години
А тука селяните си играят на женски никове поредния излових тази сутрин семержиев по този начин ми се доказа колко си ***
15
0
 
3
 
! Отговори
42 преди 8 години
Елате после ми кажете че капитализъм и демокрация не са противоположни понятия.
14
1
 
1
 
! Отговори
dirty rich преди 8 години
Поредната шуробаджанащина брак по сметка ама ако китайката направи номера на американо китайката и се разведе му вземе половината виртуално царство , поне да го научи да готви китайско манджорно ,колко мръсни пари се въртят в далечна азия ...............
13
0
 
6
 
! Отговори
нео комунист преди 8 години
нее само тои и наш соломон паси обърна рязко посоката от баш натовец стана краен путинофил с присъщата си прозорливост соломон усети че идва китаиски модел на социализма тарикатите плахо започват пребаданосването ха ха ха
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иска ми се да видя физиономиите и коментарите на всички червени кагебистки *** тук, ако Зукърбърк направи сделка с китайците.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фейсът е създаден и се базира основно на осмия смъртен грях - суетата. Замислете се над това.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Жалко. То у фейса не пише нали. Ама няма кой да учи.
9
1
 
6
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Началото на края. Близко е денят в който хората ще се осъзнаят какво правят и ще предпочетат срещите на живо.... Ще последва лавина, която няма кой да спре.
8
3
 
5
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 8 години
Иска да следи милиард и половина китайци какво мислят.........................ама няма да му се отвори парашута!
7
6
 
3
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Иска да преговаря с ония професионални мошеници и да ги накара да бъдат честни с народа си.
6
1
 
4
 
! Отговори
Кака Кина преди 8 години
Сега аз ше прецакам нейния оригиналния.
5
1
 
6
 
! Отговори
Кака Кина преди 8 години
Днес точно фейса ми прецака менте профила с 5000 приятеля. Една уж приятелка го докладва. Сигурна съм. Оня ден й споменах в кръчмата за него и поиска да го види. И днес край
4
2
 
16
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Ама нали капиталистите-''демократи'' най-много мразеха комунистите!? Вече започвам много да се обърквам!
3
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
На Капитала му е все тая дали Китай бил комунистически или не (а той и не е). Важното е дали се контролира и насочва в "правилните" сметки основният поток парички. А говорим за милиард и половина китайци и поне десет пъти повече долара...
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На цукърбъргър пиейчпи сайта си е така и така пропагандна машина. Ще намерят общ език, сигурен съм! Пък и жена му е китайка.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
там има сигурно и по-големи социални мрежи, ама ние нищо не знаем за тях :)иначе как точно китайците ще разрешат на CIA да им влезе в двора не ми е ясно

Спонсорирани публикации