Схватката между Apple и ФБР се отлага – намеси се трети играч

ФБР искаше от технологичния гигант да разшифрова телефона на Саид Фарук
22 мар 2016 08:20,
6
Схватката между Apple и ФБР се отлага – намеси се трети играч
Снимка: архив Reuters

Американски съдия отложи по искане на правителството на САЩ насроченото за днес съдебно съдебно изслушване по делото срещу технологичната компания Apple, от която властите искат да предостави достъп до информация в телефона на един от атентаторите от Сан Бернардино, предадоха Франс прес и БТА.

Още по темата

Министерството на правосъдието на САЩ поиска по-рано отлагане на заседанието в съда в град Ривърсайд (Калифорния), тъй като Федералното бюро за разследвания е получило от трета страна информация за метод, с помощта на който може само да разшифрова айфона на Саид Фарук, без да е необходимо съдействие от страна на Apple.

Фарук и жена му извършиха на 2 декември 2015 г. нападение в калифорнийския град Сан Бернардино, при което загинаха 14 души, а 21 бяха ранени. И двамата бяха ликвидирани от органите на реда.  Технологичната компания отказва да се подчини на съдебното нареждане да предостави достъп до информацията във въпросния телефон, защото смята, че това ще направи уязвими продаваните от нея смартфони.

Технологичната компания отказва да се подчини на съдебното нареждане да създаде софтуер, с който властите да извлекат необходимата информация от въпросния телефон, защото смята, че това ще направи уязвими нейните айфони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето така се решават такива проблеми , а не с директна конфронтация едните на другите.Поумнели са от ФБР , и са се отказали да се правят на велики че всеки трябва да им се подчинява,а са опрели до дипломацията.Браво.Отриха топлата вода.
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рИват ли андроидиотчетата рИват. A Apple продължава да си прави брилянтни устройства и за това е на върха.Кофти, а?
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bobyMnogo qsno...reklamen xod na ai-prostotiqta....sega vsi4ki arabi,gjixadisti da si kupqt aifon:))))ujas...vqrva li nqkoi 4e koqto i da e firma vav USA ima kuraja i silata da se opane na FBI( razbiraite,darjavata amerika)nai fa6istkata darjava vav cql svqt...makar i upravlqvana ot evrei:))))nqma takava instutuciq ,firma koqto bi si i pomislila da go napravi..!
3
0
 
6
 
! Отговори
ha преди 8 години
До boby- виж как се сещаш :) То вече се е случило.
2
4
 
22
 
! Отговори
boby преди 8 години
Толкоз по въпроса за сигурността на айфоните ;). Няма да се учудя, ако самите Епъл по заобиколен начин дадат на ФБР каквото им трябва, като същевременно за пред публиката се пъчат как, разбираш ли, не клякат пред ФБР и сигурността е най-важното за тях...
1
1
 
20
 
! Отговори
Сделка преди 8 години
Сега някой хакер ще бъде амнистиран :)