Ново 20: Ще си говорим с ботове в Skype

Резервации, обаждания, планиране – оставете всичко на тях
31 мар 2016 10:00,
19
Ново 20: Ще си говорим с ботове в Skype
Снимка: VentureBeat

Новите ботове ще са за Skype и ще помагат на хората с различни дейности. На конференцията бе показано как Skype си партнира с Cortana чрез такива ботове. Например, Cortana може директно да пита потребителя в Skype дали има нужда от информация, дали да го свърже с други ботове, дали да поръча нещо онлайн или пък да управлява бъдещите му срещи.
 
Интересното в интеграцията между двете услуги е разбирането, с което те подхождат. В демонстрацията Cortana разбира, че потребителят присъства на конференция и му запазва дата в календара, а след това го насочва към друг бот - Westin, който да препоръча хотели.

След няколко препоръки за хотели, стаята вече е запазена и информацията за нея автоматично добавена в календара. Cortana дори препоръчва на потребителя да пише на свой приятел, който живее в града, в която е конференцията, като в крайна сметка пише от негово име.
 
Технологичният гигант смята, че този вид ботове са следващата голяма тенденция, която ще набира сила. Спийкърът Amazon Echo, който има вграден дигитален асистент Alexa е един от примерите за това. Той може да поръчва продукти онлайн от името на своя собственик, да изпраща предупреждения за трафик и лошо време или да контролира списъци с песни. Гласовите асистенти на Apple и Microsoft - Siri и Cortana, също са в този списък.
 
Пускането на все повече ботове за различните си услуги е една от основните идеи на Сатя Надела, откакто пое поста на изпълнителен директор на Microsoft от Стив Балмър преди 2 години. Визията на Надела е че ботовете са "естествен начин за делегирането на работа от хората", вместо да ползват десетки приложения за различни дейности.
 
Надела иска да създаде напълно нова платформа, която да се управлява чрез разговори онлайн, а не чрез приложения. Първият такъв бот - Tay, беше представен миналата седмица за Twitter, но стартът му беше пълно фиаско. Той трябваше да се "учи" от съобщенията в социалната мрежа, но това, което научи бяха расистки обиди и ругатни и започна да ги използва. В крайна сметка Microsoft се извини и веднага преустанови проекта.
 
Microsoft представи и видео бот за Skype, който може да се види във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Skypeботове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
аььаьаьа преди 8 години
Жена ми е бот. Децата ми са ботове.Целия свят е една матрица, какво толкова. Само аз за себе си не съм още бот. Явно "краят на света" през 2000г беше началото на нещо друго. И пак не ми дреме. След 20 години само бототве ще си говорят.
14
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 8 години
И без това ония на платените програми клопат като *** та докога и с кво право не знам
13
0
 
0
 
! Отговори
Sub преди 8 години
Поредна боза
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е**ти простотиите.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно! За какво изобщо ни е нужен мозък?
10
2
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
след като го докараха до чат за деца с балони и всякакви емоти с животни и моджита, сега ще го "иновират" с ботове и другата глупост - Кортана. Същевременно персонализиране на интерфейса никога няма да има, защото Майкрософт смятат, че знаят по-добре от потребителите какво искат.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бил Гейтс съсипа хубава програма. Ще се ползва само Вайбър.
8
2
 
12
 
! Отговори
11 преди 8 години
Масовото оглупяване върви с пълна сила.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната недомислица-"и в крайна сметка ботът писал на ..." Абе вие добре ли сте бе,ще пише ботът-усетя ли такова нещо,веднага сменям софта(рома).Че той бота утре може да ми поръча 200 пици,защото е решил че съм много гладен!
6
1
 
9
 
! Отговори
irc bot преди 8 години
Така и така всеки ден си говоря с доста ботове като част от ежедневието :)
5
0
 
4
 
! Отговори
bot преди 8 години
До ssАз вече пиша коментари. Скоро ще пиша и статии.
4
7
 
1
 
! Отговори
пари за новости! преди 8 години
До МишоДобре дошъл в действителния свят, светът на парите. Това е Америка. Не е България, където се чудят какви мошенически схеми и врътки да приложат, само и само да присвоят общите пари. Абе я си легни да поспиш още малко, че си се уморил от мислене.
3
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 8 години
Това за което още не се говори пубично е за разработването на ботове, които пишат статии в онлайн изданията. Скоро ще бъдат разпространени.
2
1
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Егати простотията. От желание да намират нови начини и ниши за печелене на пари вече се чудят какви глупости да измислят.Същото е и с телефоните. Последните няколко поколение на iPhone и GalaxyS по същество се различават от предшествениците си само по качеството на камерата.
1
18
 
1
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Яко!

Спонсорирани публикации