Лятото Apple ще продаде милиардния си iPhone

Ако прогнозите се окажат верни, това ще се случи още през юли
5 апр 2016 11:44, Елена Кирилова
12
Лятото Apple ще продаде милиардния си iPhone
Снимка: архив Ройтерс

Между 29 юни 2007 г. – датата, на която стартират продажбите на първия iPhone, и края на 2015 г. Apple е продал 896 млн. броя от телефоните си. Ако анализите на Wall Street се окажат верни, то Apple ще продаде милиардния си iPhone това лято, коментира CNNMoney.

Когато Apple представи финансовия си отчет за тримесечието на 25 април, се очаква компанията да съобщи, че е продала 50 млн. броя iPhone през първите три месеца на 2016 г.

Така общият брой iPhone-и продадени изобщо до момента ще достигне 946 милиона. Според анализатори, анкетирани от FactSet, Apple ще продаде още 44 млн. броя през текущото тримесечие, като така общият брой ще достигне 990 милиона.

Въпреки сравнително велия ентусиазъм към iPhone-ите напоследък има добър шанс Apple да продаде милиардния си телефон преди юли. За да постигне това, компанията ще трябва да бие прогнозите само с 10 млн. iPhone-а. Ако новият iPhone SE подкрепи продажбите през пролетта, вероятността това да се случи е голяма.

Ако прогнозите на анализаторите се окажат верни обаче, Apple ще продаде милиардния си iPhone през юли.

iPhone-ът е един от най-продаваните технологични продукти на всички времена. Apple произвежда и най-продавания таблет (iPad) и музикален плейър (iPod), а неговият Maс е сред най-продаваните компютри. Въпреки това Apple е продал повече бройки от iPhone-и отколкото от iPad, iPod и Мас взети заедно, и то от 1993 г. насам.

Сам по себе си iPhone е донесъл толкова приходи за миналата година (155 млн. долара), че поставя Apple на пето място в класацията на Fortune 500 за най-големите компании в САЩ.

Един милиард е цифра вече позната на Apple. През ноември 2014 г. Apple продава милиардното си устройство с операционна система iOS, включително iPhone, iPad и iPod Touch. През януари пък компанията обяви, че има 1 млрд. устройства, които се ползват в момента.

Продажбата на 1 млрд. броя от един продукт обаче е дори по-значително постижение.

iPhone се продава от девет години, но Apple е продал половината си устройства само през последните две години. Със сегашния си темп Apple би трябвало да продаде 2-милиардния си iPhone до 2020 г. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До АнонименВойна няма, просто изказване на мнения и защитаване на позиции. Факт е, че Андроид започна като зле скалъпен клонинг на iOS, който и до днес не може да се отърси от проблемите със стабилността и сигурността си, макар и да се развива.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето на, в новия iPad Pro отворен от iFixit - паметта е от Samsung
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво , за кое се обиди !!!Друго :Много ми е интересно с този четлив български твой език , а за английски да не говорим - как ли си я написал тази игра !!! Дай име на играта ! Не можеш да ме трогнеш нашия. Жив и здрав, джъткай си там геймчето и не ни занимавай с умнотии . А... ако искаш си качи и гащите в Епъл Сто...р - много ни дреми нас не-захапълките . Днешната 2016 година Епъл пускат нови технологии - извит дисплей , телефон без 3.5 мм жак или ъпдей на Ай ОС за бъговете си в предишна версия. Живи и здрави, 2000 бона да са ви малко.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама ти се пънеш и натрашваш тук :), явно където не ти е мястото, обиждаш наляво надясно, все едно някой е длъжен и трябва да те слуша за каквото и да е било. И не не съм i'm, да не се бърка. А за твой късмет, днес пуснахме първати си игра в Епъл стор. "Мое" да ти говорим, ама не искам, с подобен хашлашки изказ, очевидно сме съвсем различен левъл с теб.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От технология пич до направка и покупка си е доста дълъг път, чак до страната на изгряващото слънце. Не се пънете толкова - знаем ви вас модерните захапълки с технологии от 2013/14 година и нищо ново . Ползвай си каквото искаш и не ми се натрапвай. А когато седнеш и напишеш някой софт за която и ос да е ,мое ми говориш за технологии и тям подобни у наше време. Пий...С
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всичко си е лична технология на американците, а подизпълнители произвеждат екскузивно за тях. Като не си наясно по-добре си мълчи, аз лично така правя в теми, които са ми слаби. Кефи се на каквото искаш, но не обиждай другите за техните предпочитания.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до i'mАве отворко, кое не е направено и сглобено от дръпнатите - като започнем от чудния ти дисплейчец и защитното стъкло в което си гледаш АйИдиоската физиономия, до процесор, платка, микрофони, жакове, батерия и до края с чудния стъклено-метален панелец . Коье пич от всичко е направено и сглобено във великата ХАмерика - кажи ве, кажи некомплексирания !!! Най-великия телефон е НОКИЯ - тази година ги очаквам с нетърпение и то както винаги с отворен код но вече с андроид, а не със симбиан , а за уинбоз не ща и да чувам камоли за Айо ОС и тунеБоуз
4
2
 
3
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Аз пък се чудя, защо във всяка статия за Apple или iPhone, по-голямата част от коментиращите са фенчета на недоклатената дистибуция на Linux и винаги изказват мнение? А хората с айфон обикновенно не се занимават. Някак комплексарско изглежда. Само не е съвсем ясно кое точно е китайско на телефона? И айде не споменавайте сглобяването му във Foxcon! Не говорим за сглобяване, а за призводство на компоненти, знаячи нефелни. Кое в този телефон е проектирано и направено от китаец?
3
9
 
12
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Извинявам се, 1 милиард iДиоти и поне още толкова които нямат кинти да си купят китайски телефон на четворна цена :)
2
11
 
7
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Значи в света има 1 милион iДиоти :)
1
3
 
0
 
! Отговори
iPhonner преди 8 години
Апъл и ЦСКА - numero uno!

Спонсорирани публикации