Twitter улеснява туитването между приятели

Социалната мрежа пусна нов бутон за размяна на съобщения
6 апр 2016 15:00, Елена Кирилова
0
Twitter улеснява туитването между приятели
Снимка: архив Ройтерс

Twitter пусна функция, която ще позволи на потребители по-лесно да споделят туитове със свои приятели, обяви компанията в своя блог.

Функцията, наречена "Message button" (Бутон за съобщения), дава шанса за директна размяна на лични туитове, предава Ройтерс.

Twitter заяви, че новият бутон работи от вторник и е достъпен за мобилните платформи iOS и Android.

С този ход компанията има за цел да разшири функционалностите на своята платформа и да помогне за по-лесното превръщане на публичните разговори в нещо по-лично, посочва TechCrunch.

Всъщност функцията не е никак нова. Тя беше представена първо в края на 2014 г., с поддръжка на мобилни устройства и настолни компютри. По това време обаче възможността не се струваше особено привлекателна на потребителите. Сега обаче компанията вижда необходимост да рекламира този тип взаимодействие, защото функцията се ползва все повече.

Twitter твърди, че броят на туитовете, изпратени лично до някого, е нараснал с 200% през втората половина на 2015 г. Темпът на растеж е по-бърз от този на личните съобщения като цяло, които са се увеличили с 60% през 2015 г.  

Още технологични новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: социални мрежиtwitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации