CEO-то на Tesla ще праща и товари, и хора до Марс

Мисионерите до Марс – новите колонизатори
Обновена: 15 юни 2016 11:58 | 15 юни 2016 11:58,
31
CEO-то на Tesla ще праща и товари, и хора до Марс
Снимка: SpaceX

Много хора изпитват вълнение, когато се заговори за човешки мисии до Марс и един от тях е изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск. Той отново заговори за своите междупланетни амбиции в интервю пред Washington Post, в което той не само отново споменава как иска да прати космически кораб до Марс, но този път казва как ще прати и хора с него.
 
Сравнявайки пътуването до Марс с колонистите, които са прекосявали Атлантика в търсене на Новия свят, той смята, че Земята трябва да се превърне в планета с още и още видове. Той казва, че компанията му проучва усилено какъв би бил товарния път между нашата и червената планета, за да се подготвят за непредвидени обстоятелства. За да постигне това, SpaceX ще праща безпилотни космически кораби на всеки две години, когато планетите са най-близо една до друга, подготвяйки се за пращането на първата мисия с хора през 2025 г. За него това ще е просто иновативен влак, пътуващ между две гари.
 
Част от товарните пътувания ще са относно оставянето на конкретни транспортни средства на Марс, които да могат да се използват от хората, когато кацнат там. Също така, по този начин ще може да се тестват няколко приземявания, за да проверят до колко са безопасни, имайки предвид различните атмосферни условия.
 
За да стигне до планетата, плановете на SpaceX са да ползва собствената си космическа капсула Dragon, но тя тепърва предстои да бъде тествана тази зима и ако изникнат проблеми, планетарните мечти на Мъск ще се забавят малко.
 
Приблизително през 2020 г. идеята на Мъск е да прати не една капсула, а две. Ако всичко мине наред тогава, SpaveX ще прати своя Colonial Transporter, който ще допринесе за създаването на минитехнологична колония на далечната планета.
 
Колкото и амбициозни да са плановете на Мъск, той все пак отдели време и на потенциалните рискови фактори, които са свързани с такава мащабно начинание. Като оставим настрана желанието му, че всичко трябва да мине по план, за да се пратят хора през 2025г., той директно си каза, че едва ли ще пратят много астронавти, застраховайки се от голяма загуба на човешки живот в случай на катастрофа.
 
"Опасно е и има вероятност хора да умрат и те са наясно с този факт. Но в крайна сметка те ще поставят основата, която ще ни позволи да пътуваме безопасно до Марс, колкото и години да ни отнеме това," казва Мъск в интервюто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
3 напротив бъдещето на хората е в колонизацията на Космоса . Така както древните гърци са колонизирали Седиземно и Черно море. Така както викингите са колонизирали нови земи . Така както са направени Великите географски открития така и американците са пионери в колонизацията на космоса или поне ще се опитар да бъдат такиеа
4
14
 
7
 
! Отговори
**** преди 7 години
Този май не прави разлика между, филмите и реалноста.
3
4
 
19
 
! Отговори
KKK преди 7 години
повече хора като него, по малко като корнелия !
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой няма да изпраща каквото и да било, ако не му позволят Силите, които управляват Марс. Не виждам как ще ни позволят да осерем и Марс, както осрахме Земята. Докато не се осъзнаем, няма да стане. Ще отидат, ще почнат разни "случайни" технически проблеми. Счупило се това, гръмнало онова и накрая ще ни откажат, докато наистина порастнем.
1
3
 
27
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Мъск е великанът на нашето време

Спонсорирани публикации