Alively ли ще е конкурентът на Facebook Live?

Стрийминг приложението е дело на бивш бос във Facebook
24 авг 2016 10:07,
1
Alively ли ще е конкурентът на Facebook Live?
Снимка: Alively

Ако харесвате възможността да показвате какво правите на живо, но пък се дразните от това, че кажи-речи всеки може да види това, може би новото приложение Alively ще се окаже точно за вас.

Създадено от бившия продуктов мениджър на стрийминг услугата Facebook Live - Вадим Лаврусик, новото приложение за iOS също предлага видео на живо, но до ограничен кръг от хора, съобщава Digital Trends.

След като свалите Alively, трябва да изберете кой точно да получава нотификации, че сте започнали да излъчвате на живо, като синхронизирате приложението с контактите си. Ако след време искате да разширите този списък, може директно да пратите нотификация към конкретен потребител по време на стрийминга.

Приложението има опция и да ограничава интеракциите, които "зрителите" могат да правят по време на видеото до коментари, т.е. може да си спестите сърчица, гневни или хилещи се човечета, ако ви дразнят. Всички видеа автоматично се запазват в сървъра на приложението в облака, за да се пести място в смарфона.

Компанията твърди, че предлага висококачествен лайв стрийминг, който може да има закъснение от най-много 30 секунди, в зависимост от интернет връзката, като това осигурява на гледащите чиста картина. Те не трябва да свалят Alively, за да могат да гледат стрийминга ви. Alively до сега е събрало финансиране за 800 000 долара от компании като SV Angel и Greylock Partners.

Имайки предвид, че е ръководил процеса по пускането на Facebook Live, което има достъп до повече потребители, отколкото Alively някога ще има (най-вероятно), Лаврусик определено има доста знания за този формат.

"Научих страшно много от Facebook Live за това какво точно мотивира хората не само да стриймват на живо, но и да искат да гледат такъв стрийминг," казва той пред VentureBeat.

"Но това, върху което сме фокусирани е да осигурим приятно преживяване до ограничен кръг от хора или т.нар. "narrowcasting", допълва Вадим Лаврусик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеделник 23:30 немско време даваха Документален Филм по немската Das Erste за 4-*** Роми от България убили по непредпазливост от задушаване 71 Бежанци в Камион за превоз на месо , а вие си четете новините за ромката Анита от Варна