Робот си търси работа. Не успя да влезе в университет!

Торобо-кун ще трябва да се заеме с тежка работа в промишлеността
17 ное 2016 13:00,
7
Робот си търси работа. Не успя да влезе в университет!
Снимка: кадър Youtube

Робот с изкуствен интелект се провали за четвърти път на кандидатстудентския изпит за престижния Токийски университет и ще трябва да започне "истинска работа" в промишлеността, съобщиха "Дейли мейл" и БТА.

Роботът Торобо-кун е създаден от екип на Националния институт по информатика в Токио, за да тества възможностите на изкуствения интелект. Той всъщност не се яви на изпит за университета, а трябваше да решава тестове, създадени от специализирана компания.

В осемте теста по пет предмета роботът постигна 525 точки от 950. Това е с 14 точки повече, отколкото постигнатото от него през 2015 г. Торобо-кун се справя отлично с физиката и историята, но английският му е слаб. Средният му успех от 57,1 процента е много по-малък от необходимите 80 процента за влизане в Токийския университет.

С този успех обаче Торобо-кун би се класирал за много други японски университети.

След поредния неуспех на изпита, екипът, разработващ програмата, ще се съсредоточи върху способността на робота да подбира точни отговори от масивни бази с данни. Торобо-кун вече показа, че се справя добре с това с отличните си оценки по история. Учените се надяват технологията да бъде използвана в промишлеността в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
до анонимен 4: изби рибата направо ми оправи деня (y)
4
0
 
9
 
! Отговори
Студент преди 7 години
Та толкова ли не можаха да му сложат една програма да си прави пищови?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не може да влезе в университета - да стяга куфарите и на село с мотиката! Там си хваща реда и копа, та пушек ще се вдига! А и "заплата няма да иска"!?
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този робот става за български политик. Може и да е по-добър.
1
1
 
30
 
! Отговори
ined преди 7 години
Да вземем за евродепутат, колкото и да му е лош английския ще е по-добър от "инпрувнатия иглиш" на Бареков, а и заплата няма да иска.

Спонсорирани публикации