Yahoo + AOL = медийна компания Oath

Новoто дружество ще се ръководи от шефа на AOL Тим Армстронг
Обновена: 4 апр 2017 10:46 | 4 апр 2017 10:30, Бойчо Попов
1
Yahoo + AOL = медийна компания Oath
снимка: Ройтерс

След придобиването на основния бизнес на Yahoo американският телеком Verizon ще го слее със своята компания AOL и ще създаде компания с името Oath. Главен изпълнителен директор на новосфоримираното дъщерно дружество ще бъде изпълнителният директор на AOL Тим Армстронг.

Според него в Oath ще бъдат концентрирани около 20 марки, а повече детайли ще има през лятото, предава Recode, позовавайки се на постинг в Twitter на самия Армстронг.

Според източници на медията досегашният ръководител на Yahoo Мариса Майер няма да намери място в новата компания. И в момента условията за напускането ѝ все още се договарят, предава сайтът, но самото ѝ напускане вече не е изненада. Ще е любопитно да се проследи дали тя ще успее да договори пълните си компенсации в акции и пари в брой, които принципно се полагат на мениджърите на големи западни компании, при положение че за четирите години под нейното ръководство интернет ветеранът преживя две мащабни интернет атаки и свиване на бизнеса.

Източници твърдят, че ръководството на компанията в Сънивейл ще бъде смесица от директори на Yahoo и AOL и ще се фокусира върху продукти и технологии за цялата обединена компания. Също така не е ясно дали марката Yahoo ще бъде запазена, въпреки че специалистите не могат да си представят някой да изостави такава известна световна икона толкова лесно. И AOL, и Yahoo отказват коментар.

Намалената до 4,8 млрд. долара сделка се очаква да бъде приключена през следващия месец, като бе забавена заради проблемите с хакерските атаки и финансовата и легална сложност.

През януари Yahoo обяви в подадени до Комисията по ценните книжа и борсовите операции в САЩ (SEC) документи, че след приключването на сливането частите на Yahoo, които Verizon не придобива - 15% от китайския търговски гигант Alibaba и част от Yahoo Japan, джойнт венчър със SoftBank, ще продължат да оперират под името Altaba.

Повече технологични новини четете в Investor.bg!

 

 


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ееее, стига де. Мариса Мей беше пример за жената която може всичко при това едновременно. Хем е домошарка, хем отглежда децата си, хем управлява голяма компания. Сега изведнъж се оказа, че няма нужда от нея. Феминистите ще откачат като научат.