Американка пак съди Uber – взела $3 млн. след изнасилване

Скандалите около компанията търпят ново развитие
19 юни 2017 18:56, Екип на Bloomberg
3
Американка пак съди Uber – взела $3 млн. след изнасилване
Снимка: Bloomberg

Американка дава Uber на съд за втори път след като първият иск, който беше за изнасилване, беше решен чрез извънсъдебно споразумение на стойност от около $3 млн.

Сега същата жена, която е била изнасилена в Ню Делхи през 2014 от индийски шофьор, дава на съд компанията заради клевета и нарушаване на личната нарушаване на личната сфера.

Така обобщи в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria продължаващия казус около Uber, свързан със скандала за сексуално насилие, главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

"След вътрешнофирмено разследване в американската компания се оказва, че мениджъри на Uber са получили незаконно документи за заключенията от медицинския преглед след изнасилването. След самия инцидент дейността на Uber в Индия бе временно прекратена", добави Попов.

"Кризата обхваща компанията от няколко месеца заради спорна корпоративна култура и предполагаеми нарушения. Също така през изминалата седмица стана ясно, че от Uber са уволнили над 20 мениджъри след вътрешнофирмени оплаквания. Обвиненията варират от различен вид тормоз до дискриминация и сексуални нарушения", каза още той.

Подробности по темата, както и други акценти от света на технологичните компании вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
ruber преди 3 години
Това е същото, като хотел, които няма регистрация, няма звезди, няма и контрол. Въпроса е, че ако има започва гавра. Така че извода е ясен.
1
1
 
16
 
! Отговори
яверт преди 3 години
N1 ти май си Шишо Бакшишо а?