Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 100 години не се научиха да произвеждат автомобили, сега сигурно роботи под марката москвич ще пускат. Смешна държава
19
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпчо, Тръмпчо, д.*** да ви е яко.
18
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахха комедия, това звучи като Зимбабве ще засели юпитер през 2030 хахахаах
17
16
 
20
 
! Отговори
Що така? преди 6 години
Произнасянето на името Владимир Путин предизвиква злокачествени, агресивни мозъчни тумори в *** тикви на фашингтонските ястребе. Справка - сенатор Маккейн.
16
8
 
14
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
робота е на базата на ВЕФ-206
15
9
 
22
 
! Отговори
факт преди 6 години
В войната с тероризма в Сирия Русия изпробва в бойни условия много нова техника.
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, може
13
9
 
25
 
! Отговори
ами сега преди 6 години
Не може да бъде тази"регионална страна"с съсипана от санкции икономика"да произвежда роботи и самолети!?не може да бъде.....
12
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роботиииии хахаххаха :)Тея още малко и кино , ще почнат да правят хахахах
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога през социализма имаше списания " наука и техника" и " космос" . Там пускаха много интересни открития за бита и космоса но в днешно време всичко е засекретено.
10
13
 
27
 
! Отговори
Е, преди 6 години
шо.рошчета, кофти тръпка, а? Няма нищо, болката не е голяма, срамът е голям! А на оня дето се изхожда по въпроса за Курск да напомня само за една совалчица, дето се превърна в светлинен и пиротехничен ефект!
9
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от Канада с любовКакво визираш под думата гладно, при положение, че миналата година (а и тази също) Русия е най големията износител на пшеница в света, а хлябът е единственият хранителен продукт, който може да потдържа работата на човешкият организъм без да е необходимо нищо друго.
8
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, а преди десетина години демонстрираха танк който няма нужда от екипаж.Управлява го компютърна програма.Съвсем в наши дни пехотата им ползва малки роботизирани танкове.С размер на голяма детска количка.Казват,че върши страшна работа защото е бронирано и много тихо.Има сериозна картечница и гранатомет.Изобщо бъдещето на военните машини е без екипаж.Което е супер- ще има по-малко човешки жертви.
7
26
 
23
 
! Отговори
от Канада с любов преди 6 години
А кога ще успеят да си изхранят гладното население?
6
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са винаги напред във военните технологии. Те са недостижими но не показват своите постижения като западните държави , показват остарели технологии. Софийските евротъпунгери си мислят , че Русия няма нищо ново , то това е и целта на Москва.
5
17
 
20
 
! Отговори
SS преди 6 години
Ами като смятате , че са толков зле руските военни технологии, защо до сега америкосите не са ги наритали.Нали се предполага , че в Русия всичко е скапано и няма да сработи. Д ги сритат на бързо и да се приключва с този филм, или все пак в главите на висшите военни от Америка свети червената лампа ( може да са правоъгълни и аналогови *** *** яко и безотказно. НЕ ПИПАЙ! )УСАААА
4
16
 
28
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До св.св.Маркс и Енгелс - не говори глупости рано сутрин, бе. С тая уста ще ядеш. Преди повече от 20 години, руснаците приземиха безпилотно "Буран". И после, Перестройката им видя сметката. Развитието спря, но се появиха Абрамович, Мелниченко и ред други соло та.шаци на Путин. Но това и тук можеш да видиш. Те поголовно купуват технологии и създават собствени. А и не отива на представител на нашата долнопробна нация, която бе задмината в науката от Нигерия да го каже. Засрами се.
3
41
 
23
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Рашка има голям опит с "автономните необитаеми подводни апарати".Типичен пример е подводния апарат "Курск",който накрая бе напълно необитаем.Пък и що самолети спусна в морските дълбини-и те вече са подводни и необитаеми...
2
8
 
45
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Светът такъв какъвто го познаваме, бодро върви към приключване. Свръхсилите се въоръжават бясно. По малките държави, също. Подобно на бяла лястовица, ние българите яздим на гол г.ъз бурето с барут наречено Балкански полуостров, но това заради мазните ни политикани които унищожават от алчност армията ни по добре от всичките ни врази през вековете. До къде ще стигнем? Скоро ще стане ясно. Дали глобален катаклизъм, дали вълни на преселение, дали локален конфликт, все нещо ще видим в обозримо време.
1
43
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой това? Руснаците ли? Дето не могат да сковат един автомобил вече 50 години?А бегай те бе.