Кой се страхува от облачните услуги в България?

Страх от непознаване на услугите ни дърпат назад
Обновена: 7 авг 2017 15:00 | 7 авг 2017 13:55, Екип на Bloomberg
16
Кой се страхува от облачните услуги в България?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Категорично не се познават клауд услугите и това не е тенденция само в България, но тласъкът се дава от големите компании. Има, обаче, голяма доза неразбиране за самия модел на клауд услугите и какви са предимствата. Това каза IT експертът Борис Гончаров от New Horizons в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тенденцията глобално е към разгръщане на т.нар. клауд услуги. Може би се намесват и други фактори, освен технологичния. Големите компании в IT-сферата категорично са пренесли повечето си услуги в облака. Може би по един или друг начин сме потребители на клауд услуги, но на корпоративно ниво вероятно има други причини - свързани със сигурността или с неразбиране на модела на клауд услуги, защото няма чисто техническо или финансово обяснение", каза той.

Какви са предимствата на клауд услугите? Кои са недостатъците и реално ли е усещането за загуба на контрол? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Големите компании в IT-сферата категорично са пренесли повечето си услуги в облака."Да бе да, гладна кокошка просо сънува.....Да не говорим, че ако искам облак ще си взема от Амазон или Майкрософт, но не от България.
13
0
 
0
 
! Отговори
bobi преди 6 години
айде още една хубава дума добавихме към нашия език.. "клауд".. толкова ли е трудно да кажеш облачно, във виртуалното пространство и т.н.? просто звучи смешно от хора, които сигурно знаят 5 думи на кръст на английски, но пък ги ползват постоянно..
12
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
постигналите всичко в аонсу бивши кадри на цифрови системи упорито се опитват да накарат хората да им дадат някаква работа. по-точно, да вземат едни пари и да се правят че вършат нещо. така, както навремето успяха да банкрутират държавен монопол във интернет услугите. иска се талант да си толкова голем чепик
11
0
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
Има, обаче, голяма доза неразбиране за самия модел на клауд услугите - ИМА 2хПО-ГОЛЯМА ДОЗА РАЗБИРАНЕ , ТА ЧАК ДОТАМ СТИГАМ ЧЕ НЕ ГУБЯ ДАННИ И НЕ МИ ТРЯБВАТ МЪГЛЯВИ УСЛУГИ, ПРЕДЛОЖЕНИ ОТ "ЯБЪЛЧАНИ" С ПОДКРЕПАТА НА NSA and CIA
10
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
но тласъкът се дава от големите компании. -КИТАЙСКА ПОГОВОРКА: КОГАТО ГОЛЯМА КОРПОРАЦИЯ "ТЛАСКА" НЕЩО, НА НЯКЪДЕ, ТЕГЛИ И ЕДНА *****, И Я ПРАТИ ДА ТЛАСКА В 10-ГЛУХА.ДРУГА КИТАЙСКА ПОГОВОРКА: ГОЛЯМА КОРПОРАЦИЯ , ПАРИ ВЗЕМА И РОБИ ПРОИЗВЕЖДА
9
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Да ви имам облаците!
8
1
 
6
 
! Отговори
Дънкан Маклауд преди 6 години
И аз се чудя, защо има тайни, включително държавни, корпоративни, семейни, за които се говори само на четири очи. Качвайте всичко на сайтове.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се страхувам от облачните услуги, въпреки че ползвам. Защо? Как мислите - данните ви са в интернет, трябва само някой да ги докопа. А това, че били защитени... Хакерите периодично удрят най-защитените мрежи в света.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За фирми и корпорации owncloud, nextcloud, но никога на чужд сървър. Data mining и подобни рискове има много.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клауд услугата е супер безсмислена за бг реалността, където 95% от фирмите са малки. Малката фирма няма кой знае какви обеми, за да ангажира и да плаща чужд ресурс. Да не говорим, че сериозния клауд е скъп, и че таксите за клауд са еквивалентни по размер на собствените решения за съхранение! Просто големите се чудят от къде да сриват още евро, че класическите им продукти вече не им носят 1000000000% печалба.
4
3
 
1
 
! Отговори
Самолет преди 6 години
До НякойIBM предлагат cloud услуги. В момента са на 25 място в света по-това, което ... жалко. Но дори и тогава, IBM остава компания за 135 милиарда долара. Ако подобен случай, стане реалност и компания загуби огромни средства, то познай, кой ще бъде осъден да ги плати. И това не е най-лошото. Най-лошото е, че всеки един клиент, ще прекъсне взаимоотношенията с компанията, в рамките на дни. Възможно е, всички да заведът дела. Спокойно, може да се стигне и до затвор. А са на 25 място ...
3
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 6 години
За хората и компаниите за които това има смисъл означава, че винаги някой може и ще види данните им (стига да реши или пък някой да плати). Нямат контрол над администраторите, и немогат да ги накарат да потпишат декларация за корпоративна тайна. За хората за които това няма смисъл (и за разни хлапета които се пъчат и се дупят по селфита) си е просто забавление и игра (загуба на ресурси). Така че тази статия (и особено заглавието и) е велика глупост.
2
3
 
12
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
На това у наше село му викаме "да си складираш собствените си акита на компюторите на другите хора"
1
1
 
6
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Катргорично,съвършено *** статия..