Facebook тества индивидуален News Feed

Целта е да задържа по-дълго вниманието на потребителите
21 авг 2017 16:55, Елена Кирилова
4
Facebook тества индивидуален News Feed
Снимка: Reuters, архив

Facebook тества нова версия на своя списък с новини (News Feed), предлагайки избрани линкове до новини и теми, които да отговарят на интересите на отделните потребители. Всичко това се случва, докато компанията продължава да търси начини да увеличи времето, което хората прекарват, използвайки най-голямата социална мрежа в света, предава Ройтерс.

Функцията, наречена "Featured Topic", вече се тества в News Feed. Всяка от избраните публикации съдържа няколко изречения текст, линк към новина и снимка.

Facebook потвърди, че новата функция е в период на тестване и е създадена, за да помогне на хората да открият истории, които отговарят на вкуса им.

Компанията често прави промени в News Feed, като обикновено тества потенциални функции дълго преди да ги направи официални.

Представянето на новини може да е рисковано за Facebook.

През май 2016 г. Facebook промени процедурите зад секцията "Актуални теми“, след като беше обвинена, че налага цензура на новините за консерваторите, а сенатор републиканец в САЩ настоя за по-голяма прозрачност.

През декември Facebook започна да прави серия от промени, за да се бори с трафик новините и с фалшивите новини, като тези, които бяха разпространявани преди миналогодишните избори за президент на САЩ.

Други услуги като Twitter и Snapchat предлагат конкурентни начини за намиране на актуалните новини.

Миналия месец Google промени мобилната си търсачка, за да включи персонализиран списък с линкове.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е като оня де си мислил съвпадение и ми трови нервите хм ми искам да му кажа конапипам в булсат пак подобния номер де ме държа три часа и ми обеснвят карта грешка токувиж те пратя да се отчиташ на някои институции всестранно като съименник щото аз плащам
3
0
 
0
 
! Отговори
Сноб преди 6 години
Бе да де да знам то днешно време човек не знае що иде родна реч
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да като ония де не гледали да *** друг път като лъжат лъжат себе си не мен особенно знаем че са фенове до един сега вече кои какво гледа споделяш като приятел е не съм от класата им дошъл от село и ям доматите какво толкова не съм класен и не искам обикновен човек съм и такъв.ще съм докато съм жив
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тестват пропагандни новини.

Спонсорирани публикации