30 под 30! Супер успешен и супер млад в... България

Веселин Димитров с коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
2 окт 2017 13:30, Екип на Bloomberg
18
30 под 30! Супер успешен и супер млад в... България
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

До някъде е странно, че напоследък все по-млади хора стават все по-успели. Може би защото светът се променя толкова бързо, че младите хора са много по-способни да се вместват в новите рамки. Това каза Веселин Димитров, ръководител на форум "30 под 30", Forbes, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира една от най-престижните селекции на млади лидери "30 под 30".

"Тази година класацията за пръв път бе отворена. Получихме около 300 номинации. Най-много бяха в категория социално предприемачество. Явно това е една гореща тема".

В САЩ проектът има 20 категории, като ресторантьорство, изкуство, бизнес, технологии, спорт и т.н. Във всяка от тези категории те избират по 30 души.

"Това е огромна държава с големи традиции в бизнеса и предприемачеството", каза гостът.

"В България, когато през 2013 стартирахме проекта тук, преценихме, че ще оставим селекцията до 30 души. Всяка година излъчваме 30 млади българи в пет категории - "Спорт", "Бизнес", "Социално предприемачество", "Образование", "Култура, изкуство, медии".

На събитието "30 под 30", на което по традиция се огласява годишната селекция на млади лидери, проведено на 30 септември, са били поканени в качеството си на лектори на семинари не само успешни млади лидери, но и хора с повече опит, "за да могат младите представители на "30 под 30" да попият нещо", отбеляза гостът.

Какво представлява проектът "30 под 30"? В коя от категориите в България има най-голяма конкуренция? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

 


18
Още по темата: класацияForbes30 под 30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ачо

Ачо, ако до 5 години не си си показал способностите, то е малко вероятно да го направиш и след 50 ...
11
1
 
2
 
! Отговори
ачо като камАчо преди 1 година
Какво може един 30 годишен инженер,лекар,архитект??? С максимум 5 годишен стаж е новобранец. Какво пък може един така наречен МЕНИДЖЕРРР. Ами сичко моЗе и раСбира.Става и без стаж биля и за Дупетат!!! дА ВИ ПИКАМ НА КРИТЕРИИТЕ!!!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завист, завист и още завист. До 29 години си правил главата крива на слънчака, а сега вика "Системата е против мен !".
9
3
 
11
 
! Отговори
риторично преди 1 година
Успешни са като ги вземат на работа на готово по Програмата за младежка заетост до 29 години- напълнили администрацията и образованието с току-що дипломирани, които не могат сами да си намерят работа. Ако трябва да се явят на интервю по собствена инициатива, ще ги отпратят на втората дума. "Плодовете" на техния труд ще ги берем след година- две, всички ние. Дано по- възрастните, които са останали тук- там, успеят да устискат фронта и да ги научат на нещо преди да се пенсионират, щото иначе- лошо
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайният резултат от многото успели хора за последните 150 години вече ч'ука на вратата и дори май предстои да я разбие...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитализмът е на път да се провали епохално.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рецептата е мама и тате да имат пари или да те забележи някой, който има пари и да иска са инвестира в теб или идеите ти. С труд само не става, трябва и късмет.
5
3
 
25
 
! Отговори
sperko преди 1 година
Не може всички да са "успешни", лидери, предприемачи и т.н. Всеки иска по много, но затова и от алчност ще се затрием. Перфектен пример - България. Вече се усеща липсата на най-елементарна човещина.
4
4
 
5
 
! Отговори
29 г. преди 1 година
До 3 - Разкри ме. Определено имаш някаква дарба, консултирай се със специалист, не е за пренебрегване.
3
2
 
6
 
! Отговори
Super преди 1 година
Ha na bas che vsichki mladi i uspeshni specialisti sa v IT industriata. Interesno ima li druga takava sus tolova mladi lideri ?!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така, като ви гледам двамата, се съмнявам че сте виждали и хиляда лева накуп.
1
14
 
11
 
! Отговори
29 г. преди 1 година
До 1 - Колега тези пари ги изкарвам за доста по-кратко време в Англия...Така, че коментара ти е доста неуместен, а и хваленето не ти се получи нещо...