И Nvidia в бизнеса с автономни коли

В партньорство с Uber Technologies и Volkswagen
8 яну 2018 21:21, Екип на Bloomberg
1
И Nvidia в бизнеса с автономни коли
Снимка: Reuters

Nvidia ще си партнира с Uber Technologies и Volkswagen, след като платформите за изкуствен интелект на производителя на чипове продължават да набират сили в индустрията на автономните коли. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ компанията, която вече си партнира с индустрията през компании като производителя на електромобили Tesla и китайската Baidu, прави чипове за компютърна графика и увеличава усилията си в разработката на технологии за самоуправляващи се превозни средства.

„Главният изпълнителен директор Йенсен Хуан коментира пред аудиторията на CES в Лас Вегас, че самоуправляващите се коли на Uber използват технология на Nvidia, за да се ориентират по-добре в околния сят и да взимат решения“.

Кирилова добави, че Uber съответно използва компютърната технология на Nvidia GPU от първото си тестово превозно средство – Volvo SC90.

„Nvidia твърди, че развитието на програмата за автономни превозни средства на Uber е набрала инерция, като през последните 100 дни са изминати 1 млн. мили с такива коли“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари