Джеф Безос откри... филантропията

Милиардерът създава свой хуманитарен фонд с две направления на дейност
Обновена: 14 сеп 2018 10:38 | 14 сеп 2018 10:37, Бойчо Попов
1
Джеф Безос откри... филантропията
снимка: Ройтерс

Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата и основател на Amazon, обяви, че създава свой хуманитарен фонд под името Bezos Day One Fund и се ангажира да вложи в него 2 милиарда долара.

В профила си в Twitter и по време на събитие във Вашингтон пред над 1000 души той поясни, че фондът ще работи основно в две направления. Първото е да финансира вече съществуващи неправителствени организации, които ще подкрепят бездомни семейства.

Второто направление е изграждане на нова мрежа от детски градини на места с ниски доходи, като целта е тези заведения за предучилищно образование да предлагат най-високо качество и да работят с идеална цел.

По-късно в интервю за The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations по Bloomberg Television Безос каза, че на практика става дума за група от фондации, включително за подпомагане на семейства и на академични стипендии.

Day One Family Fund ще връчва годишни награди за организации и граждански сдружения, осигуряващи покрив и храна на бездомни млади семейства в остра нужда. Безос казва, че е вдъхновен от работата на Mary’s Place в Сиатъл - организация, приютяваща бездомни жени, деца и семейства, докато си стъпят на краката.

Day One Academies Fund ще има мисия и да изгради и ръководи мрежата от заведения за деца в предучилищна възраст, вдъхновени от метода Монтесори, напълно безплатни и разположени в бедни квартали. "Образованието не е да се запълва пусто пространство, а да се запали пламък", пише милиардерът и допълва, че ранното запалване на такъв пламък означава голяма крачка в развитието на всяко дете.

Безос иска да наеме изпълнителен екип, който да управлява тези предучилищни заведения като неправителствена организация, а парите за борба с бездомността ще отидат предимно за съществуващите организации.

По време на изказването си на събитие в Икономическия клуб във Вашингтон Безос не направи нито намек за това къде ще бъде втората централа на компанията му – проект, който обещава да разкрие 50 000 работни места през идните две десетилетия. В интервюто си по Bloomberg обаче той поясни, че компанията ще обяви мястото през тази година.

С колко пари разполага Безос вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и тоя ще прави африканците 5 милиарда.Че сега като са към 2 са малко