Ще променят ли технологиите медицината?

Изкуственият интелект започва да замества хирурзи
6 апр 2019 05:00, Екип на Bloomberg
15
Ще променят ли технологиите медицината?
Снимка: Pixabay

Тенденциите при изкуствения интелект са много и са разнообразни спрямо различните индустрии. Във финансовия сектор се автоматизират процеси, свързани със счетоводни дейности, управление на риска и други. Това каза Мария Недина, Senior Data Scientist, Twitter, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"През последните години в медицината също има доста направления, в които изкуственият интелект започва да замества хирурзи или диагностици".

Наблюдаваме автоматизация и при самоуправляващите се автомобили, коментира Недина.

Тя говори и за трансформацията на бизнеса на американската компания за споделени пътувания Uber.

"Uber планира да трансформира модела си за генериране на печалба. Поради това разработват автономни автомобили". 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли тогава все повече хора умират, преди да навършат 50 години?Ако не ми вярвайте...................вижте некролозите или идете на гробищата!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Технологиите се развиват много бързо, много от тях вече навлизат масово в медицината...................но хората стават все по-болни....................на пръв поглед парадокс.............но ако се замислите, ще осъзнаете, че цялата система обслужва една малка прослойка от лекари, фармацевти, стоматолози и производители на лекарства и медицинска апаратура!Здравето на хората е превърнато в търговия..................факт!!!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще променят ли технологиите медицината?" Много ясно, технологиите променят медицината всеки ден. Що за въпрос? Ако не я променяше още щяхме да се молим пред икони вместо да ходим на лекар.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Средната заплата на инженерите, които "из услят" (ах колко ограниченно) подобни технологии е якъдде от $100 000 за не толкова добрите, до над $250 000 + бенефиции и акции, за "измислящите". Повярвай ми, някой с много по-добре и от топ хирурзитеясветя, защото евентуално имат кжии за десетки милиони.Ама как да го знаеш това...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието е смешно. Те вече я промениха! Пълни кръвни изследвания в машина с размерите на кутия за обувки, апарати ползващи ултразвук, ЯМР, 3D притирни денални импланти, който са перфектно копие на пред ите зъби, поне по форма и размери, смарт часовници вилащи линейка, при инфаркт. И ще продължават! ML алгоритми може да помагат на лекарите много по точно и бързо, да диагностицират болести, а Ккво работи ще са възможни със стволови клетки и CRSPR, тепърва ще разберем.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От статията останах с впечатлението, че Uber ще промотират такси-доктори. Технологиите се развиват за да подпомагат медицината, но докторите трябва да имат широко познание върху биологичните процеси. С напредването на нанотехнологиите се развиват и направления за богати пациенти, които могат да си позволят лечение от учени, които трябва да имат и практически медицински поглед.В България липсата на пари и комерсиализирането водят до пропасти в много области, а в медицината най-вече.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Технологията променя само техническата част,защото технологийте се развиват а хората все по често боледуват.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отворете и прочетете, че по закон здравните заведения са търговски дружества, а целта на едно търговско дружество е единствено печалба, така че по смисъла на закона болниците не трябва да лекуват, те просто имитират лечение.
5
4
 
4
 
! Отговори
дърт преди 5 години
Значи вече освен от лекарски грешки ще мрем и от компютърни такива.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В медицината всъщност днес най-голямо значение без друго имат технологиите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Променили са я вече! Кардиограф, ехограф, ЯМР, ЕЕГ, X-Ray, компютри, монитори, камери за лапароскопия, колоноскопия и т.н. композитни материали (пломби, протези), пружини за мозъчни аневризми, и т.н. и т.н. И накрая инженерите, които са ги измислили тия работи взимат 1000 лв, а докторите които ги ползват, взимат 4000 лв. Яко, а?
2
0
 
6
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Много информативна статия! Дава ясен отговор на доста въпроси!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E? Ще променят ли?

Спонсорирани публикации