Застрашава ли 5G човешкото здраве?

Страхът идва единствено от незнанието, заявиха експерти
Обновена: 30 юли 2019 10:26 | 30 юли 2019 10:08,
79

Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока от тази на 4G, обясни проф. Мишел Израел от Националния център по обществено здраве и анализи, позовавайки се на изследвания, извършени във Франция.

Още по темата

По думите му притеснения относно здравето обаче има, защото всяко ново нещо се приема с недоверие.

"Цялата експозиция е подвижна. Електромагнитната енергия е твърде малка, за да навреди на човешкия организъм", посочи проф. Израел.

Единственият доказан ефект в диапазона от няколко гигахерца е топлинният. Колкото по-къса е дължината на електромагнитната вълната, толкова е по-малко проникването ѝ в човек - загряване има само върху кожата. Няма доказани вредни ефекти от тези вълни, твърди той.

"Светът ще стане по-свързан. Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен", изтъкна предимставата на 5G IT специалистът Иван Ванков.

Той обясни, че новата мрежа няма да доведе до по-високи нива на сигурност за информацията.

"Това е просто един виртуален кабел, по който се движи някаква информация", уточни Ванков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Защитава се опасната технология 5G и е същата като ХААРП. Човечството трябва да се редуцира или премахне. Има интересен тези с власт на теб да те държат под контрол чрез страх.
35
0
 
35
 
! Отговори
Куку и Пипи преди 4 години
Феновете на шишкавото футболистче Дейвид Айк да пазят тишина, че ще играе мухобойката!
34
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментиращите не могат да сметнат eirp на антена, но са убедени в това, което някой им е сервирал в youtube или някой конспиративен блог. Пичове, нали и тези, които казват, че е безопасно, всъщност ще се разболеят, ако имаше такива проблеми? Замисляли ли сте се, че човек няма да тръгне да се самоубива, заради по-високи скорости на интернета. За какво им е да защитават опасна технология, ако ще умрат от нея? Мислите ли изобщо, когато пишете, или ви плащат за пропаганда? То да бяхте учили поне...
33
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да погледнем от добрата страна в апартаментите ни нема да се сврати *** кат и пуснеш 5 G ша бега
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие па като *** ли сакате да живеете като останете стотина може и да се направи некои резерват
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДръндерКъде си ги видял бе, дръндер. Завивай се, докато спиш.
30
4
 
37
 
! Отговори
Зрител преди 4 години
Професора твърди, че няма преки данни за вредно влиание, но накрая на интервюто признава, че всъщност никой освен Франция не е правил изследване на вредите от 3.5 Ghz и нагоре. Забавно е как си *** на тезата. Другият събеседник - Ванката е ясен като бял ден, той се изказва авторитетно от години за всичко - от биткойн и глобалното затопляне до веганството и астрологията. Напред с технологиите, но винаги с едно на ум.
29
5
 
35
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Сред проучените най-вредни човешки изобретения за ежедневно ползване първенството държи климатика,като най-вероятно ще трябва да отстъпи място на нещо абсолютно ненужно за нормалния човек-5G кръвопиеца.Честито на всички-ще се видим скоро в друго измерение.
28
4
 
41
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 4 години
Когато евреин обяснява, че няма проблем, значи има проблем.
27
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се притеснявайте, не използвайте въобще технологията. Къде ви е гаранцията, че и сегашната мрежа е безопасна. Направо си изхвърлете телефоните. 5G e въведена в експлоатация в САЩ и на места в Китай. Със сигурност излъчването влияя върху човешкия организъм, но никоя от сериозните компании няма да си позволи масова смъртност на хора или животни - да не са луди.
26
2
 
45
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Абе видях мъртвите птици ве хора, какво ми обяснявате глупости! Кви конспирации кви пет лева?
25
8
 
36
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
България винаги е била лидер в телекомуникациите. Не можем да си позволим да изостанем.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5г радиацията е най-полезната. Холандия, Белгия и Израел са хедонисти, и инсталираха Мукриме Габриел да ни цифровизира здравето дигитално. Когато стане твърде полезно и населението се увеличи ще изключат антените, за да не стане пренаселено и няма те да могат да ходят на работа.
23
0
 
44
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Е, то и Юлиян Вергов казва че ваксината срещу рак на маточната шийка е много безопасна, даже и свръхполезна, ама странно защо още не я е направил на дъщеря си.
22
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо ще изпращат лъча със снайпер директно в десетката. Извинете ме, но не вярвам на нито една от думите на тези "момчета"
21
2
 
45
 
! Отговори
Моше Изсраел преди 4 години
В момента рутерите и антените, които са около вас също не са полезни за здравето и работят на максимални 1.5GHz до 3GHz, новите кули-антени, които ще са разположени през 500м за 5G ще достигат 300GHz в зависимост от натоварването на меражата. Да не споменаваме колко удобни ще бъдат за агенциите в по-напредналите държави, там робите ще се сбогуват с термина "лично пространство".
20
1
 
59
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 години
Вие вярвате ли на човек с име Израел? Същия този преди време беше правил измервания на електромагнитното поле в хотел Копитото който е в непосредствена близост до телевизионната кула и беше казал че всичко е в допустимите норми. Нищо че не можеш да си заключиш колата ако се отдалечиш на повече от метър от нея и нищо че от улуците на хотела си слушаш на аванта програмата на БНТ. На бас че другарят Израел ще напише всичко каквото му кажете, стига да си платите. Около 30 сребърника му е тарифата.
19
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей, винаги преди да въведат някаква шитня излиза по някой "експерт", който ни казва, че нямало проблем...
18
1
 
43
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Платените "специалисти", които дават мнение, да спят на телефона си с 5G мрежа 1 месец и после пак да дават акъли. Ама няма да могат щото мозъка им ще е изпечен! Нешастници!
17
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на покрива ми цъфне подобна антена, то на нея случойно ще и се случи нещо.

Спонсорирани публикации