Експеримент: Астронавти ще пекат бисквити в космоса

Ще проверят липсата на гравитация върху формата и плътността им
3 ное 2019 15:17, Анисия Иванова
8
Експеримент: Астронавти ще пекат бисквити в космоса
Снимка: pixabay

Астронавтите ще пекат експериментално бисквити с шоколадови парченца в космоса в специална фурна, която ще им бъде доставена на Международната космическа станция утре с товарния кораб "Сигнус", съобщи Би Би Си.

С пекарските си експерименти астронавтите ще тестват въздействието на високата температура и липсата на гравитация върху формата и плътността на бисквитите. Тестото се осигурява от веригата "Дабъл трий" на хотелите "Хилтън".

Експерименталната фурна "Zero-G Oven", с която може да се пече храна в безтегловност, прилича повече на тостер. Температурата в нея може да достига до 363, 3 градуса Целзий. С такава фурна продължителните полети в космоса могат да станат по-приемливи.

Сапсулата "Сигнус" на корпорация "Нортроп Груман", която беше изстреляна вчера следобед към МКС, превозва около 3,7 т товари. В нея има и друго необичайно оборудване - предпазна жилетка срещу радиация и части за спортен автомобил.

Астронавтите ще тестват ефикасността на жилетката. Компанията "Ламборгини" пък иска да провери ефекта на космоса върху карбонови влакна. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
След гръмките статии за "първите" жени в космоса , съвсем нормално е и да дойде новината за първите курабийки в космоса ... първата мусака в космоса ... първата шкембе-чорба в космоса ... Явно на космонавтите са им омръзнали тия гадости в тубичките дето гадните учени им пращат да ядят в МКС . Затъжили са се за домашна яхнийка и салатка . И ако потръгне това с бисквитките и готвената манджа ще си поискат и американска ракийка да присъства към менюто .Ко да са праят на въздържатели ?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им пратим от наща "лютеница" да видят космос.
5
0
 
4
 
! Отговори
Берач на души преди 4 години
Да затварят и компоти от сини сливи!
4
0
 
2
 
! Отговори
Cookies преди 4 години
Ами кекс и курабийки?
3
1
 
3
 
! Отговори
Ганиоо преди 4 години
Да пробват с тутманик
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще е късметлията с дегустацията?
1
5
 
0
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Могат да ги продават след изпичане в космоса и с приходите да си покриват разходите не НИЕ да им плащаме за нищото и мечтите.

Спонсорирани публикации