САЩ използват COVID-19 като коз срещу Huawei

Компанията винаги е отричала обвиненията в шпионаж
18 апр 2020 10:10, Ния Христова
47
САЩ използват COVID-19 като коз срещу Huawei
Снимка: БГНЕС
Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда, че поведението на Пекин по време на кризата с коронавируса ще накара и останалите държави да изключат китайския гигант Huawei от развитието на техните телекомуникационни мрежи, предаде АФП.
 
"Силно се надявам, че този път, тъй като китайската комунистическа партия не действаше призрачно, не беше отворена и не управляваше добре данните, това ще подтикне много, много държави да преосмислят какво да правят със своята телекомуникационна инфраструктура", каза Помпейо в интервю за телевизия "Фокс".
 
Държавният секретар добави, че държавите ще разгредат решението си от друг ъгъл, когато компанията предложи за продажба компютърно оборудване и хардуер, посочва БТА. 
 
Помпейо не назовава конкретни държави, но САЩ срещат неуспех в това да убедят дори най-близките си съюзници да не работят с Huawei, въпреки заплахите на Вашингтон да спре да споделя чувствителна информация с тях.
 
По-рано тази година Обединеното кралство и Европейският съюз заявиха, че ще дадат на Huawei ограничена роля в изграждането на техните 5G мрежи.
 
Заради опасения, че чрез Huawei Пекин ще има достъп до чувствителни данни, Вашингтон отстрани китайската група от изграждането на американската интернет мрежа от пето поколение заради опасения. 
 
Пекин отрича Huawei да работи по негови нареждания. От компанията винаги са отричали обвиненията в шпионаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
21
 
10
 
! Отговори
Лъжата преди 4 години
Комунистическата партия на Китай излъга за вируса и сега целия свят пламна.Лъжат и за Хуаей.На комунистите им е в кръвта им е да лъжат и манипулират за своя собствена изгода.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми те американските и европейски производства са в Китай,хем използват големия Китайски пазар,хем произвеждат по-евтино,с по-малко разходи.Ако го няма Китай,продукцията им ще поскъпне.
7
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята американци ще спасят света и от тази червена китайска чума.
6
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ни заразиха с този вирус китайците, нищо китайско повече няма да си купя. Имам точно телефон Huawei и ще го сменя. Китай са кораба на глобалистките плъхове,които напускат изритани американския кораб в момента. Същия лош имидж,който докараха на САЩ за 100-200 години,и на Китай ще докарат.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради печалбата краварите, а и не само те си изнесоха производството на какво ли не в Китай, а сега реват олеле шпионират ни, че кой не го прави стига да го може.
4
9
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен 5Да, трябва да има, и то не за месец два а ЗАВИНАГИ. Що се отнася до ресторантите, те никога не са предлагали читава храна. Чували сме и сме виждали много пъти ужасните хигиенни условия, а храната е приготвена с най-долно качество продукти. Слава богу, нито купувам китайски стоки, нито ходя по китайски ресторанти.
3
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От сега нататък няма да купя нищо китайско! Призовавам всички българи, не купувайте нищо от китайци и китайско! Бойкот на китайските мръсни ресторанти ....
2
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хуавей са номер едно в света и това убива отзад американците
1
8
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Отвратителна администрация ...