SpaceX изстреля още 60 сателита Starlink

С тях общият брой на спътниците става 400
23 апр 2020 08:57, Нели Христова
57
SpaceX изстреля още 60 сателита Starlink
Снимка: БГНЕС

Докато по-голямата част от света е "замръзнала", SpaceX се движи напред с пълна скорост. Вчера компанията изстреля своята седма група сателити от Starlink.

Още по темата

Те бяха изведени в космоса с ракетата Falcon 9, която излетя от космическия център "Кенеди" във Флорида. На борда й бяха още 60 от близо 12 хил. сателита, които тежат общо 500 килограма. С тях броят на изкуствените спътници от Starlink в ниската орбита на Земята става около 400.

Девет минути след старта първата степен на ракетата-носител, използвана вече три пъти, е кацнала успешно на платформа в Тихия океан.

Целта на Starlink е да осигури глобален бърз интернет, дори и до най-отдалечените кътчета на света. Ако проектът на Илон Мъск бъде успешен, то той може да му донесе милиарди долари.

Сателитите на Starlink предизвикаха смут в целия свят, като прелетяха и в небето над България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 сателита лак да нее като оня баровец с магазин дето ползва чужди имеили и наи накрая маи си намери майстора друже преди няколко години ми скочи по нервите аз ти обещах нещо не съм забравил нито момичето нито теб пиоаи друже мои и бъди щаслив
38
4
 
3
 
! Отговори
Балон Лъск преди 3 години
Тоя кой му е дал разрешение да лети над България?!? Нема ли кой да му събира данъци, застраховки и такса смет.. Утре като падне над гъсто населена зона колко ли хора и апартаменти ще погуби :-х Да не говорим, че тези сателити вероятно са 5Г оръжия за облъчване, шпионаж и контрол на масите. Пълна анархия и безобразие!!!
37
5
 
3
 
! Отговори
Тоя нема ли кой преди 3 години
да го накара да плаща данък смет
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шпионаж !С тези спътници може да се заснема минерални залежи в земята *** !Знаете много-добре че по тях спокойно се определя какво може да се намери около тях!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Ще си купуваш приемник и ще ги насочваш към сателита. Работата е, че днес скороста изглежда голяма, но след 3-4 години, даже и евтините мобилни мрежи ще наваксат, а след 7-8 ще е като да имаш 200 kB връзка днес. Много през 2005-а, ама неадекватно днес.Идеята е, че с един приемник, ще можеш да дадеш интернет на много хора. Предвиждат колосални печалби, а ще стане активен 2022 и ще и а 2-3 години печалби. Очакват по ,е$30-50 млрд на година, а общи проекта е 10 млрд.
34
2
 
2
 
! Отговори
80$ на месец преди 3 години
И без това горе вече е пълно с отпадъък който никой не почиства но ежегодно нараства.... 12 хил сателите повече или по малко... няма значение . Много ,ама много ми е интересно как Мъск е решил проблема с подръжката на тази сателитна мрежа . След като каза че няма да се меси на доставчиците в градовете а ще обслужва само трудннодостъпните райони.Ако си плащаш за нет в "труднодостъпен район" като отидеш в град защо трябва да плащаш на друг доставчик? Така че градските провайдъри да му мислят.
33
2
 
11
 
! Отговори
Гледай преди 3 години
В долните коментари, ще видите събрани всички таксиметрови шофьори на България, които вече разбират и от сателити. С толкова много експерти се чудя как така тази страна няма собствена космическа програма.
32
1
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Научи принципа на GPS и гоогле мапс и тогава дрънкай...
31
2
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Изгарят ама дрън дрън...един сателит може да губи орбита стотици години....ако няма двигател който да *** бутне към Земята си остава там за вечни времена...още горе си висят съветски и американски сателити като орбирален боклyк
30
10
 
7
 
! Отговори
Вдд преди 4 години
Щял да предостави високоскоростен интернет...муахахахаха...абе ка.у н Мъски няма нещо по бързо от оптиката бе мош.ен.ик...сателитния интернет си е зависим от времето......пълниш с *** около Земята...и като се скапят след 10г тия сателити кой ще ги подмени кой ще махне *** от орбита...айде чакаме да кацнеш на Марс...махай се по-бързо че ни писна с твоите *** иновации
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много хора си въобразяват че ще имат интернет без пари директно на телефоните. всъщност нужно е относително скъпо (спрямо рутерите ви в къщи) оборудване и солидна такса към господин мъск. но ще може да имате интернет в джибути или докато плавате в океана което е голям плюс
28
8
 
6
 
! Отговори
До Трябват Правила ! преди 4 години
Космосът не може да се замърси,а сателитите после се изгарят в горната част на атмосферата като станат ненужни.Като си невеж поне си замълчи,а не се излагай !
27
6
 
6
 
! Отговори
Трябват Правила !!! преди 4 години
Кои ще им събира на тези *** от космоса , като остарее технологията ?!Замърсяват космоса без разрешение !!!Въобще трябва да има правила а не всеки да си изтрелва каквото си иска.
26
2
 
10
 
! Отговори
Мъск преди 4 години
Е голям ***. Толкова специалисти сте се събрали тука, а той да не покани ни един на работа!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телекомите до 15 години ще заминат в историята.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 27 май е предвиден старт на Фалкон хеви с кораба Драгон пилотиран от двама астронавти до МКС.
23
5
 
5
 
! Отговори
Нетрънър преди 4 години
5G използва милиметрови вълни, подходяща е само за наземен равен терен без препятствия и при добри метео условия и за да има покритие е нужна гъста мрежа от трансмитери на по 500 метра да кажем. Чрез сателити не може да стане!
22
1
 
7
 
! Отговори
До №21 преди 4 години
"...половината коментари са конспиративни, другата половина пишат глупости."Принципно имаш право, но ти в коя от двете половинки се вписваш?
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23 От 15 кладенеца вода вадиш. Щом изкарва мисии за милиарди си е направил сметка за какво са. Толкова мислители сте се събрали тука. Ако ползваш ДжПиЕс, ползваш сателити, ако ползваш Гугъл мапс, ползваш сателити, ако си държиш мачтата докато гледаш неприлични клипчета, ползваш услугата на сателити. Има полза, има сметка.Между другото, от оная кола дето я плюеш (различна компания между другото) има поръчани над 200 000 бройки, а още не са я пуснали.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Каквото се случи с МИР, ще се разпаднат при навлизане в атмосферата и ще изгорят.

Спонсорирани публикации