Кметът на Льовен за Knowledge City: Целта ни е до 2030 г. да прекратим въглеродните емисии

Интервюто гледайте във второто издание на конференцията KnowledgeCity, 22 март от 14:15 ч.
19 мар 2021 12:12, Анисия Иванова
23
Кметът на Льовен за Knowledge City: Целта ни е до 2030 г. да прекратим въглеродните емисии
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2020 година белгийският град Льовен беше обявен за Европейска столица на иновациите. Той е шестият град, спечелил този приз и третият нестоличен град след Барселона и Нант. Льовенцели да се превърне в една от европейските лаборатории на бъдещето чрез модел, който улеснява съвместните иновации. Градът  не само предоставя много възможности за иновации на своите граждани, но и активно ги включва в тестване на своите идеи в града. За пътя от малък белгийски град до приза Европейска столица на иновациите специално за конференцията на Investor.bg Knowledge City разказа кметът на Льовен Мохамед Ридуани.

В интервю пред журналиста от Bloomberg TV Bulgaria и модератор на конференцията Христо Николов, Ридуани обясни, че една от съставките на модерния град  е активното участие на обществото в общите цели на града.

„Нашият град се опитва да обедини хората зад общите амбиции. Ако става дума за борба с климатичните промени, бедността, изключването или болестите, както сегашната пандемия – вярваме, че само чрез структурни иновации и радикални участия не само на града, но и на гражданите, на институциите на знанието, можем да успеем“, заяви Мохамед Ридуани пред Христо Николов.

Европейската столица на иновациите за 2020 година има платформа, която цели до 2030 година градът да стане климатично неутрален.

„Това означава, че ще прекратим въглеродните емисии. Цялата общност е в тази платформа и вземаме всички необходими мерки като зелена мобилност, устойчиво жилищно настаняване, озеленяване на града, водоснабдяване, управление на отпадъците“, разкри още кметът на Льовен.

Още за успешния модел на Льовен, превърнал го в Европейска столица на иновациите, гледайте във второто дигитално издание на KnowledgeCity, на 22 март, от 14:15 часа, на живо нановата стрийминг платформа за събития на Investor Media Group - Investor Media PRO, както и на www.investor.bg/live

Участие в конференцията ще вземе и Весна Балтина, заместник-кмет „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата“ в община Бургас, която ще разкрие по какви нови проекти работи градът.

Къде се намира България по отношение на умните градове ще коментира изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в България Силвия Георгиева. Във второто дигитално издание на Knowledgecity ще се включи и Герасим Славов, управляващ директор на Novatel.

Тази година конференцията на Investor.bg се организира в особено специален момент от развитието на сайта – през 2021 най-четеният икономически сайт в България празнува 20-ия си юбилей и отбелязва 20 години успех и постоянен растеж.
KnowledgeCity се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Медийни партньори на събитието са Bloomberg TV Bulgaria, Money.bg, Градът Медиа Груп, Kmeta.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
Каква е файдата като най големите замърсители на природата Китай и Сащ пак ще продължът да замърсяват.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кухоглавите либерасти ще унищожат планетата и живота на нас нормалните хора. Добре че Бог ще се намеси преди това за да спре тая обезумяла безбожна мал0yмнa пacминa.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бил тамкакво чудно има, партията на зелените = партията на турците в Германия, явно и в Белгия. Уж са загрижени за планетата, а всъщност превземат страната без бой.
5
7
 
2
 
! Отговори
До5 преди 3 години
А някои са толкова негативно настроени, че във всичко виждат конспирации и злодеяния. Името на кмета що било такова, що забранили това и онова, щели да ни превърнат в стадо. Че кой ни е виновен?
4
2
 
12
 
! Отговори
Не! преди 3 години
"Казват ни, че трябва да спрем да отделяме въглероден двуокис. Единственото състояние, при което има нулеви въглеродни емисии, е състоянието на смърт - в биологичния и икономическия смисъл. Тези хора създават невъзможна реалност - в нея не можем да говорим, да мислим и да дишаме, не можем да живеем"
3
2
 
10
 
! Отговори
До2: преди 3 години
Къде видя "позитивни" новини в тази статия, не знам? Само знам, че тези, които дърпат конците успяха да промият мозъците ни! Нищо добро не ни чака. Като започнеш от името на един кмет в Белгия и свършиш със забраната на всички автомобили с ДВГ най -късно до десетина, петнайсет години. И накрая (след доста предстоящи ужаси), тези които оцелеят ще бъдат превърнати в стадо от дигитален концлагер! А ти си разсъждавай позитивно...
2
0
 
18
 
! Отговори
Бил там преди 3 години
Боже, наистина ли кметът на този стар университетски, европейски град, се казва Мохамед Ридуани?
1
7
 
3
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Дано четем повече такива нормални човешки позитивни новини, че аман от ...