Netflix отчете спад с 11% на акциите си

От компанията смятат, че липсата на нови шоу програми е причината за това
21 апр 2021 11:41, Ния Христова
25
Netflix отчете спад с 11% на акциите си
Снимка: Pixabay
Платформата за стрийминг услуги Netflix отчете спад в ръста на абонатите. Това от своя страна доведе до спад в цената на акциите на компанията, предаде BBC.
 
В периода между януари и март около 3,98 милиона души са се регистрирали в Netflix, което е много по-малко от прогнозираните 6 милиона.
 
Компанията заяви, че липсата на нови шоу програми може да е допринесла за спада.
 
Акциите на Netflix паднаха с 11% на борсите след края на работния ден.
 
Услугата за стрийминг добави 15,8 милиона нови абонати миналата година, след като пандемията от коронавируса принуди хората по целия свят да останат по домовете си.
 
Голяма част от този растеж дойде от Азия, където Netflix добави 9,3 милиона нови абонати през 2020 г., което е увеличение с около 65% спрямо предходната година. Но пандемията се оказа нож с две остриета за Netflix, защото наруши производствения цикъл на компанията.
 
Netflix е изправен пред все по-силна конкуренция от нови стрийминг услуги, които навлизат на пазара.
 
Disney + - нова услуга за стрийминг, вече има 100 милиона абонати в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах абонамент в Нетфликс. 80% от филмите, които ми рекламираше, бяха с *** алтерирано съдържание. Нямам нищо против мултисексуалните или изкривено сексуалните. Това са страдащи хора с дълбоки проблеми. Но мен темата не ме интересува. Никога повече няма да се абонирам за Нетфликс само защото разпространяват и подпомагат установяването на вредни за обществото и хората идеи.
17
1
 
0
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
преди 6 години като си купих 4К телевизора дойде с безплатен Нетфликс за месец, гледах го около 2 седмици, имаха много малко 4К метериали и после прекратих, на скоро пак се пробвах да се регистрирам ама не, не ми приемат предплатената кредитна карта а аз само с нея пазарувам по нета, така или иначе имам медия център към който съм заредил над 1000 телевизий и торент търсачка която ми показва/намира всички сериали от HBO, Netfliks и останалите и мога да си избирам какво качество да ми пусне...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименОт Нетфликс всяка седмица правят премиери на нови филми и шоута.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък мога да им кажа, защо се провалиха в България:1. Защото пуснаха ограничен брой стари неща, а хората искаха най-новите.2. Защото преводът беше ужасен.3. Защото цената беше неадекватна и хората, които бяха навити да гледат тези стари неща, си ги гледаха по кабелната за по-малко пари.Реално пропуснаха точно платежоспособните млади българи, които биха плащали за последните сериали, които излизат, вместо и в момента да ги гледат пиратската.
14
3
 
2
 
! Отговори
IT преди 2 години
Който цени качество си плаща за другите има замунда.
13
0
 
5
 
! Отговори
Пед //фликс преди 2 години
Ами ако е заради Сладураните???Филма се разказва за 11 годишни които решават да се явят на конкурс за туърк ( черен танц използван в стрийптиза ) за да се противопоставят на " остарелите норми " В целия филм се снимат близки планове на части от интимните части на децата във впити дрехи докато танцуват . Филмът е направен от френско сенегалската мигрантка *** Дукуре ,съпругът и бял ,също известен с това че снима малки децаВ Франция имаше предложение закон пълнолетието да е на 15 г въпреки че имало такова в началото за 11 год възраст .
12
3
 
7
 
! Отговори
Do 12 преди 2 години
Хахахах типичен Бай *** си ти ! Може да бъдеш сигурен, че много голяма част от сериалите в Нетфликс ги няма в торентите. А с тези 20 лв на месец ( 0.66 ст./ден), които ще "спестиш" ще бъдеш на голяма далавера! Бай *** завинаги !
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че всичко го има в торент сайтове, ще плащам за стрийминг платформа, как ли пък не..... Същото е и ако бях в страна със права и закони -завързваш връзка с някой от Блгария и той може всеки ден да ти праща това което те интересува, без да пълни гушата на някой
10
4
 
3
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Netflix е страхотна платформa ! Имат страхотни сериали и гледам с интерес. Липсата на български език наистина е кофти, но нямам проблем със субтитри на английски.Акциите им скоро пак ще се вдигнат. Всичко е една игра
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали пък причината не е в идиотските нови продукции, дето даже и най-психясалите феминистки не могат да ги гледат? А може би е в политизирането на канала и поледващото изтриване на филми с Джони Деп?
8
1
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Епа абонирах се веднъж, но нямаше субтитри нито на български нито на руски! Имаше на турски ама нито говоря нито чета турски! Така, че не ми трявба нещо което не мога да ползвам!
7
2
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Страхотна им е услугата, но това което ми липсва на мен са по-малките независими филми.Съ сериалите са номер 1. За 10 години не мога да изгледам и половината им каталог.
6
1
 
15
 
! Отговори
7 преди 2 години
Педофлих.
5
1
 
22
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Дали пък причинате не е че в абсолютно всеки контент от тях присъстват представители на 18-тия пол... На мен лично ми писна и преди 6м си канселирах абонамента.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мне. Вината не е в каталога, а че идеално се вписаха в новия слоуган Get woke, go broke. Да не говорим за изцепките им от рода на Bridgerton, Cuties и т.н
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tака ще е като вместо забавление правят сериали за педофили...
2
1
 
18
 
! Отговори
. преди 2 години
Скоро като нямат хората какво да ядат ще спаднат до 0
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащам Нетфликс заради дъщеря ми, тя гледа от там. Но от това, което съм разглеждал, много ограничен каталог от филми и сериали. Вярно, че са качествени, но са малко.

Спонсорирани публикации