2022 г. ще бъде тежка за Huawei

Войната в Украйна, пандемията и повишаването на цените правят годината още по-трудна
Обновена: 26 апр 2022 16:55 | 26 апр 2022 15:53, Йоана Цонева
5
2022 г. ще бъде тежка за Huawei
Снимка: БГНЕС

Ротационният председател на китайската компания Huawei Technologies Кен Ху заяви, че геополитическият конфликт, пандемията COVID-19, потенциалното повишаване на цените на суровините и колебанията на валутните курсове ще направят 2022 г. още по-трудна за засегнатия от санкции технологичен гигант.

Още по темата
Председателят на компанията направи забележките по време на годишната среща на върха на анализаторите на компанията във вторник.

През 2019 г. администрацията на Тръмп в САЩ включи Huawei в черен списък за износ, поставяйки бизнеса й с мобилни телефони под огромен натиск. САЩ твърдят, че Huawei представлява риск за сигурността - твърдение, което компанията отрича.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно недопустимо е развитието на такъв технологичен гигант които не е по контрол на САЩ, но тези са упорити като руснаците и не уважават не писаните правила на световната йерархия.
2
7
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Хора, вземете си поука от конфликта в Украйна. Не трябва да се купуват стоки от такива държави като Русия и Китай и техни дружки като Сърбия. С парите които Китай печели от това, че си купувате Хуавей, Китай се готвят за третата световна. Войната в Украйна ще ни се стори като пикник в гората в сравнение с войната с Китай.
1
23
 
15
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Абевие нормални ли сте?! Тая шпионска клоака умре още преди 2 години, хахах! Щяла да бъде тежка годината!??? *** тя умря компанията. На кой му пука за няколко стотин крадливи копирачи от Ковидстан?